Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Falsterbo 1

Har hittills besökt Falsterbo tre gånger under hösten, dessa bilder är från den 23 augusti (den första turen), det har tagit lite tid att få dem igenom framkallningsprocessen. Det kommer några fler inlägg från Falsterbo, i inlägg 2, 3 etc

Skulle tro att detta är Hussvalan som jagar insekter 

Starar

Svårt att se, någon typ av gäss.

Funderar på vad de vita är för något

Vet inte vad detta är, näbben är ju lite speciell

Sparvhök

Inlagt 2018-10-30 17:54 | Läst 1324 ggr. | Permalink
Fina bilder! Den med näbben ser ut som en skedand.
Någon gång blir det besök till detta falsterbo. Hört talas om rovfåglar i 10 tusen tal
som ligger och skruvar i skyn.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2018-10-31 06:36
Tackar, jo du har säkert rätt på skedand var inne på den också. Har ännu inte sett dessa 10tusentals rovfåglar, det gäller att pricka rätt dag med rätt väder. Denna resan i slutet av augusti var lite för tidigt hade hoppas på bivråk men det såg jag inga, men det blir mer i inlägg 2 och 3 :)
Trevligt med svalor och Starar, det var längesedan man såg såna här nu.. Gässen är svårt att se dom är för långt bort, men jag fick lite 'Grågåsvibbar'.. Skedanden är lätt att känna igen, den oproportionellt stora näbben brukar man se på långt håll redan.. Den vita anden känns som nån 'parkanka' av något slag.. dom kan ju se ut lite hur som helst.. Falsterbo är fint, har varit där ett par gånger, finns mycket att se där på hösten! Passerade där i september 1976 när det tydligen var rovfågeltider.. stannade till då eftersom det stod så mycket folk med kikare ganska nära vägen, och det var nog hundratals vråkar och annat som låg och skruvade.. det var mäktigt! 42 år sen.. hade precis muckat från lumpen i augusti och var ute på en egen liten semestertripp med min nyligen köpta men begagnade BMW 2002 av 1971 års modell..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2018-10-31 06:41
En BMW 2002 var ju populär när man var ung :). Var inne på skedand men tyckte kanske att den inte var tillräcklig bredkäftad :). Parkanka låter rimligt. Det gäller att pricka in rätt dag och vara där ganska länge skulle jag tro för ibland så är det mer fotografer och fågelskådare än fåglar :)
Försökte få bort smutsfläcken på skärmen tills jag insåg att det var en fluga i bilden.
Bra att få med den till den jagande fågeln.
Bra ställe för fågeljakt med kameran, ser det ut som.
Svar från pdahlen 2018-11-02 05:31
Jo det kommer fram mer detaljer på bilden än vad man hinner se i verkligheten. Det är ju anledningen till att de flyger runt som galningar och ibland får man med insekterna. Denna gången var det lite för tidigt för ett besök, det är nog bäst i september och början oktober, det kommer mer bilder.