Falsterbo 4

Fjärde besöket till Falsterbo gjordes när Måkläppens naturreservat öppnades, det är tillåtet att gå ut på sandrevet mellan 1 november och sista januari övrig tid är det besöksförbud. Det är i huvudsak sälarnas, knubbsäl och gråsälarnas, plats. Jag brukar göra en vandring varje år. De flesta bilderna i detta inlägg kommer utifrån Måkläppen, även fåglarna.

Ringduva

Snösparv (snespurv) såg jag förra gången också när jag gjorde vandringen på Måkläppen, har inte sett dessa på någon annan plats

Gråkråka

Brun kärrhök

Sparvhök

Gråhäger, t.o.m himlen blev grå (fiskehejre)

Kustpipare (Strandhjeje)

Skatorna skapar ett torn

Grönfink (Grönirisk)

Inlagt 2018-11-30 08:07 | Läst 1859 ggr. | Permalink
Hej Peter!

Trevligt med bilder från Falsterbo. Kul att få gå ut på de tidigare stängda områden.

Angående fåglarna. Först ringduva, kan mycket väl vara en brun kärrhök av det man ser på bilderna(ett mycket sent fynd i så fall), sparvhök i trädet och till sist så är det en kustpipare av de arterna du var lite osäker på.

Daniel
Svar från pdahlen 2018-11-30 18:47
Man vet nästan aldrig i förväg vad man kommer att se i Falsterbo, men det alltid något spännande. Ett stort tack för identifikationen, det är svårt att se skillnad på alla dessa arter
Vad fint! Ljuset känns inte som november.. Håller med Daniel angående arterna, det bästa är om man får se 'armhålorna' på Kustpiparen, där är den svart och så har ingen annan vadare vad jag minns..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2018-11-30 18:55
Tackar. Det är nog något speciellt ljus ute på Måkläppen, förra året så var det ett väldigt speciellt ljus så jag fotograferade en hel del på stränderna med vidvinklet
Första gången jag såg en säl trodde jag först att det var en dykare, fast det var lite orimligt med en sådan för jag befann mig på 80 grader nord.
Fina bilder på dina sälar, min först hann jag aldrig fota för den tittade upp lite snabbt och försvann sedan.
Riktigt njutningsfulla bilder på dina fåglar också.
Svar från pdahlen 2018-12-01 21:16
Tackar, sälarna verkar vara väldigt nyfikna på vilka konstiga figurer som går på stranden, det gör dem ganska lättfotograferade.
Fina bilder på sälarna. Så brukar vi också se dem, dvs som nyfikna huvuden som sticker upp ur vattnet. Läcker kontrast till de varma bilderna på skatfamiljen och grönfinkarna på slutet.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2018-12-01 21:20
Tackar, det var några sköna timmar ute på Måkläppen, något kyligare pga vinden än vad som syns på bilderna men ändå behagligt för att vara i november