Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Havssulorna vid Kullaberg

Några fler bilder på havssulor vid Kullaberg. I söndags fick jag också se dem fiska där ute. En av de vackraste havsfåglar jag fotograferat i veckan tycker jag, därför blev det en hel del bilder :).


Det var intressant att se hur snabbt de samlades vid något ställe där det var rikligt med fisk och dök som galningar. Fisken är troligen ganska ytlig eftersom de snabbt är uppe ur vattnet samt att de kan se den ute i det stormiga havet. Kul att se deras pilformade dyk
Ännu ett dyk Inlagt 2020-02-29 06:12 | Läst 1241 ggr. | Permalink
Håller med, dom är vackra! Bild 10 gillas extra!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2020-02-29 15:47
Tackar, håller med om bild 10, fint ljus och snyggt mer horisonten
Hej Vilka fina bilder på Havssulor en fågel som står högt på min lista Hälsningar Gert
Svar från pdahlen 2020-02-29 15:49
Tackar, inget som jag kände till sedan tidigare, utan det var rapporter som strömmade in här i närheten om havssulor, nu nu när det har varit så blåsigt så har jag passat på och fotograferat sulor
Otroligt eleganta fåglar med sina långa smala vingar och så svart på vingspetsarna, grymt vackra! Och tala om att bemästra elementen, både lufthavet och vattnat, snyggt fotat. Särskilt gillar jag bild 10 och 11 men dykbilderna är också läckra. Bra gjort! Hälsningar/ Björn
Svar från pdahlen 2020-02-29 15:51
Tackar, det var ingen fågel jag kände till sedan tidigare utan det var de kraftiga vindarna och rapporter på artportalen som gjorde att jag fick intresse för den
Fin serie helt klart! Kul med bilden där skarven var med när havssulorna dyker som en pil :)

Ps: jag såg min örn idag men tyvärr så var den alldeles för långt ut så tog ej kort på den, men kommer din havsörn snart?!? :)
Svar från pdahlen 2020-02-29 15:46
Jo jag tänkte också på den stackars skarven, när havssulorna kom som bomber runt omkring. Man såg tydligt att det var ett fiskstim där för det var både skarvar, måsar/trutar och sulor som jagade på ett ganska litet område.

Örnen kommer först på måndag 6.30. Imorgon har jag sista delen på kullaberg :)
Jo den ser vacker ut och det verkar ju vara en rejäl vingbredd på den. Formationsflygningen på slutet blev ju kul..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-03-01 06:06
Jo vingspann är 170-190cm så det är en ganska stor fågel.
Havssulor är fantastiskt fina och extra bonus med dykbilderna. De ser verkligen ut som projektiler. Det vore kul att se under vatten. Det kunde ha hänt på Tasmanien om man rågar på ett stim som bildat en "baitball", men sådan tur hade vi inte.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2020-03-02 07:34
Detta var en fågel som jag aldrig sett, eller iaf inte lagt märke till tidigare, men en stor positiv överraskning så efter första mötet har jag nog sett den 4-5 gånger till och några tusen bilder. Men den är nog så att man ska ut i blåsväder för att se den skulle jag tro