** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Jægersborg Dyrehave

Fortsätter från turen till Danmark i förra veckan. Efter fotograferingen av Vintergatan mellan 4.00-5.00 så åkte jag till Jægersborg Dyrehave, kom fram 5.45. Solen skulle gå upp 6.15, trodde nog att jag skulle ta de flesta bilderna vid soluppgången, men det visade sig att de flesta bilderna istället blev tagna innan solen gick upp. De större hanarna gick in i skogen vid 6 tiden,  då försvann en hel del intressanta djur och ljuset innan soluppgång var nästan finare. Nackdelen att fotografera innan soluppgång är de höga ISO, jag använde D750 under morgonen då den klarar de högre ISO något bättre än D500. Brunstperioden hade inte startat, är nog från mitten av september så det var inte några större strider eller brööööl. Får se om det hinner bli en resa till i september. Åkte härifrån något innan 7, då till Arresø, men det blir i en annan blogg.


årskalvarna ser fortfarande ut att dia, är det dovhjort tro?

Inlagt 2020-09-07 06:25 | Läst 356 ggr. | Permalink
En fin serie och jag kan hålla med om att bilderna I halvmörker, tidigt gryningsljus, har en speciellt känsla. Jag fastnar nog mest för bilder med enstaka stora hannar och några av de med speglingar. Det här är ett ställe jag skulle vilja besöka men det har inte blivit av.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:25
Tackar, jo det är en riktigt givande plats. Tror vi tycker lika här, gillar också bäst några med spegling och den ensamma stora hanen som ser ut att vara i vildmark tycker jag är fin. Av de bilder jag lagt ut här så tog jag 21 bilder inom 15 minuter nästan vid ingången till parken, de övriga 7 bilderna utspridda på efterföljande halvtimme
Underbara bilder från denna hjorthägn! Faktiskt värt en applåd! 👏
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:27
Tackar, hemsk tanke är ju om jag bara hade kommit 15 minuter senare, då hade jag missat de 21 första bilderna i denna blogg.
Väldigt vackert! Har varit på väg flera gånger dit ner under brunstperioden men aldrig blivit av. Suget blev ju inte mindre av att se dina fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:28
Tackar, jag hoppas att jag kan göra ett nytt besök i nästa vecka
Hej Peter.
Det har gått många år sedan vi har varit i "Dyrehaven" och vid "Eremitageslottet" ".
Det var några år där vi var där minst en gång om året. Helst kombinerat med en tur på "Bakken" (Dyrehavsbakken).Och i "Cirkusrevyen".
Du har verkligen tagit några vackra bilder.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:30
Ja det är en fantastisk park, denna gång gjorde jag enbart en kortare tur, men det finns mycket annat än hjortar att se
Underbart vackra bilder 👏🏻 Min favo blev den med speglingen , topp bilder
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:32
Tackar, jo det är också mina favoriter. Hade tur för alla hanarna passerade förbi den damm som ligger vid ingången, så detta var det första jag såg när jag kom in i parken.
Vad mäktigt! Vilka fina bilder du visar :)
Ja det är lite som du säger, hanarna brukar gå in till skogs när solen visar sig har jag lärt mig...

Men du fick ju fantastiskt fina bilder här.

Gör ett besök igen när brunsten är det tycker jag :)
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:39
Tackar, hade ganska mycket tur här för alla de stora hanarna var runt en damm vid ingången och de hade börjat gå in mot skogen, så jag fotograferade faktiskt de första 21 bilder i denna blogg på de första femton minutrarna, då var jag ändå där 30 minuter innan soluppgången. Så 15 minuter kan göra en hel del. När jag åkte dit såg jag att hela himlen var röd, detta varade inte så länge, kanske skulle man vara där nästan en timma innan soluppgången vid nästa besök
Många snygga rutor och lite dimma och solstrålar ger ju liv i bilderna..Om jag ska välja några så bild 11 och 12 ger mest vildmarkskänsla även om det inte är det på så vis.
Mvh/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:44
Tackar, faktiskt är det 11 och 12 som jag är mest nöjd med, det är väl som du säger att det är lite mer vildmark i miljön där. Några av speglingarna gillar jag också
Fina djur natur/ landskapsbilder Så vackert bara...
😁
Svar från pdahlen 2020-09-09 10:45
Tackar, jo det är fin miljö i området så det är ändå lite vilt