Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Kungsfiskare o Gärdsmyg

Tog en tur idag igen till Jordbodalen i Helsingborg för att se om jag kunde få fatt i Kungsfiskaren (isfugl). Förra gången så blev det en Strömstare (Vandstär), inte så illa det, men Kungsfiskaren har jag inte fått på bild i år, så det var dags tyckte jag. Och visst, jag såg den efter ett tag men hann inte fota den innan den flög iväg. Gick och letade, vi blev nog lika överraskade båda två när den satt 3 meter bort på ett perfekt ställe, men den var för snabb denna gången också, men när den hade lekt med mig 3-4 gånger och precis flugit iväg när jag nästan fått fokus, så blev den lite mer beskedlig och jag fick några bilder :), äntligen! 

När jag gick där och letade efter Kungsfiskaren så fick jag också syn på Gärdsmyg (Gärdesmutte), flera stycken faktiskt, det är en spännande fågel, som jag gärna fotograferar, dock har den gått i skola hos Kungsfågeln, så det är sällan den är still, men den fastnade på bild

Ett perfekt ställe som jag kommer att vända tillbaka till, då det enbart ligger några km bort, nu vill man komma närmare och få ännu bättre bilder, nöjd blir man aldrig, men det var bra utdelning idag på någon timme

Inlagt 2018-02-24 14:03 | Läst 1581 ggr. | Permalink
Snyggt helt enkelt! Och trägen vinner/ Björn T
Svar från pdahlen 2018-02-25 06:31
Tackar, jo att trägen vinner det är väl en av tjusningarna med fågelfoto. Plötsligt händer det :)
Hej igen Peter.
Tak for Gærdesmutten - den er jeg helt vild med. For flere år siden sad jeg i døråbningen i kolonihavehuset, da den lige pludselig fløj ind ad døren og satte sig på en stoleryg og så sig lidt omkring og pist var den væk igen.
Jeg ved ike hvormange Isfugle der finde i DK, men der har været et par ved Susåen nede på Næstved kanten.
Mvh. Erik.
Svar från pdahlen 2018-02-25 06:38
Tackar, detta var min första Isfugl i Sverige så det var ju extra skoj, annars är det vid Aarrsø öst som jag fotograferar den tidigare, tror du har passerat förbi någon gång med veteranbil det brukar vara sådana event förbi där.
Erik Madsen 2018-02-25 16:01
Det er rigtigt Peter, vi har været på tur rundt om Arresø flere gange. Nu har jeg jo desværre været nød til at sælge Amazonen☹️.
Mvh. Erik.
Mycket fina bilder på kungsfiskaren. Den är sannerligen som en juvel i naturen. Kan inte annat än le åt din beskrivning av hur gärdsmygen gått i samma skola som kungsfågeln för det stämmer ju på pricken. Den sitter ju aldrig stilla. du lyckades dock fånga den denna gång och det var länge sedan jag hade skott på en gärdsmyg. Dubbelt grattis alltså.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2018-02-25 06:50
Tackar, jo detta var ju dubbelt kul. Det började att jag fick några bilder på gärdsmygen och då hade man ju fått någon typ av medalj, så såg jag kungsfiskaren ett antal gånger utan att få till någon bild, då var det lite som man missade guldet, men så hände det :)
Två höjdarfåglar. Hoppas att få komma nära en stillasittande kungsfiskare en gång. Gärdsmygen har du fångat i sin mest typiska miljö.
Svar från pdahlen 2018-02-25 06:59
Tackar, har för mig att jag sett OBSar på kungsfiskaren vid Naturrum i Kristianstad, även vid Helge ån på ett antal ställen så det finns. Sedan så har man ju lärt sig att även om det finns OBSar så är det inte så enkelt. Jo gärdsmygen gillar verkligen att springa runt i riset och löven, det är som en kungsfågel i förklädnad