Måkläppen del 4

Så har jag nu kommit till slutet av vandringen och det egentliga målet, sälarna. 

Den första bilden är med D500, 200-500 och TC1,4, motsvarar brännvidd 1050mm

Nästa bild är utan TC1,4

Lite orientering, de översta bilderna är ute på udden markerat med blått. Jag ville inte störa dem så jag fotograferade vid toppen av den gula linjen.

Upptäckte när jag gick tillbaka att man såg många sälar redan i början av vandringen, jag tror att de låg där den röda linjen är.

Men jag kunde ju inte undgå några vadare som var där ute, får man se om man lärt sig något under de tidigare inläggen. Ska vi tro att detta är sandlöpare, med den kortare näbben.

Jag trodde ju att det var samma art i denna stora grupp om flera hundra vadare, men här har vi några med längre näbb så jag slår därför till med kärrsnäppa. Det var nu först vid redigeringen jag ser att de inte är ens, de är annars ganska lika och stora dessa två vadare.

Inlagt 2019-11-18 09:24 | Läst 1283 ggr. | Permalink
Vad fint! Helt rätt artbestämning! Sandlöpare är väldigt svartvita i sin fjäderdräkt även sommartid (och nu), och kikar man på Kärrsnäpporna här så finns det en liten brun nyans i deras fjäderdräkt även nu vintertid! Även om bilderna här är rätt så bleka.. man ser ju på vattnet här att det finns en blå himmel, men det är väldigt 'blekt blått' i blänket från himlen! Jag brukar själv ofta just reducera blått/cyan mycket när himlen är blå, det slår oftast igenom alldeles för mycket annars..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-11-19 07:33
Tackar, nu när du säger det så ser jag skillnad i färgen mellan dessa. Läste att snäpporna borrar mer i dyn därför längre näbb på snäpporna
Fina sälar och kul uppställning i näst sista bilden.
Svar från pdahlen 2019-11-19 07:35
Tackar, det är kul att se sälarna, fast tidigare år har man fått roligare bilder där de ligger ut i vattnet och guppar.
Fina bilder! Det är skönt med räckvidd :)
Sälar är man inte bortskämd med direkt. Mycket snyggt!

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-11-19 07:36
Tackar, på statiska objekt så fungerar TC’n bra men märker att kameran har svårare att sätta fokus på rörliga
Fina bilder på vadarna och sälarna. Jag har sett delar av din vandring men varit för upptagen för att kommentera. Mycket fin miljö och jag förstår att en tur ut din kan bli givande.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-11-19 15:30
Tackar, jo det var en givande tur. Tyckte nog att det blåste lite för mycket för att vara helt njutbart, men utdelningen i bilder vägde upp. Nu kan man kanske inte räkna med något bättre sommarväder i november till januari, då det är öppet, men första gången jag gick här var i november för en 3 år sedan och då var det faktiskt också fullt njutbart, sol och nästan ingen vind och man gick där på stranden och det nästan kändes som sommar, men detta händer inte så ofta
De ser vackra ut sälarna, smälter in fint där på sandreveln. Och bilderna på vadarna gillar jag såklart, grannt ljus i de bilderna.
Svar från pdahlen 2019-11-20 12:39
Tackar, man får oftast ganska fint ljus där ute och ett litet annat djur och fågelliv också