Månen från balkongen

 Det har varit tre dagar i rad nu som det var klart väder utanför balkongen i Rydebäck på morgonen, men där vädret sedan övergick till mulet när solen kom upp. Ingen sol, men iaf en måne blev det. De två första dagarna blev det några bilder på frihand, den tredje dagen tog jag fram stativet och kunde korta tiderna. Det är ju svårt/omöjligt att få till slöjmoln och måne i rätt exponering i samma bild, så de flesta bilderna nedan är en sammanslagning av två exponeringar i photoshop. Då jag bara har använt PS i någon månad så har jag väl inte fått till alla trick än, men jag kan prova mer när jag lärt mig mer, har både moderskeppets kurser och böcker nu


med två olika exponeringar, denna är från dag 1

Den vänstra är en bild från en exponering (där jag mörknat ner den övre delen något), den högra är med en måne från en annan exponering. Så vackert när sundet lyste vitt.

här är också två exponeringar, bilderna ovan är från dag 2

samt även här, detta är från dag 3

detta är en exponering med 28mm

Inlagt 2021-01-31 07:27 | Läst 834 ggr. | Permalink
A vad kul att fick möjlighet att testa. Det blev inte så klart här som jag hoppades.
Sista bilden var ren å klar å då gör det inget att månen är liten i bild. Snyggt
Första är också fin med lite anad halo nära runt. Det sägs att det ska blir snö nederbörd när en syns
Svar från pdahlen 2021-01-31 20:53
Tack för kommentaren
Den första bilden var fräck!
Bild fyra också med månen och blått hav :)
Lycka till med Photoshop då får jag väl säga.
Själv knakar jag vidare med LR6 hehe
Svar från pdahlen 2021-01-31 20:56
Tackar, det kommer fortfarande att vara 99% LR, men ibland får man leka lite extra
Hej Peter
Tänk så mycket roligt du har framför dig.
Det är utvecklande att vara intresserad av att lära nytt.
Inte dumt att ha dessa vyer från balkongen.
Den första sticker ut tycker jag.
Svar från pdahlen 2021-01-31 21:00
Tackar, det intressanta är att man redigerar mer än 99% i LR utan att behöva några direkta kundskaper. Så har man de bilder mellan 0-1% som kräver 99% mer i kunskap :)