Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Min första blogg

Detta är en test för att förstå hur detta med blogg fungerar. Jag skulle egentligen haft med en bild också (kan vara lämpligt i en bildblogg) men har inte fått det att fungera fullt ut.

När jag tryckte på bild i menyfältet och hämtar in en bild så försvinner texten, och försöker jag flytta bilden för att göra plats för texten så försvann bilden 😳. Något jag gjort är troligen fel, någon som har ett råd på vägen? Man borde kunna lägga in text mellan ett antal bilder kan jag tycka.

Jag börjar och ser om jag kan posta en text iaf, alltid något.

Inlagt 2017-12-23 11:42 | Läst 1702 ggr. | Permalink
Hm, det verkar som bilden kom med ändå, fastän den inte syntes i förhandsgranskningen, men hur får man text och bild att synkas ihop?

Bilden är förresten en Hornuggla som satt långt in i en Tuja, ska försöka mig på den flera gånger
Du kan absolut lägga in en bild i texten, var du vill! 'Se' en bild bara som en 'bokstav' i texten du skriver i bloggen, trots att den är så mycket större än en bokstav, så ser formuläret på en bild.. den behandlas som vilken bokstav som helst!

Skriver du en text och lägger in en bild i direkt anslutning till sist skrivna text så hamnar texten sedan precis ovanför bilden när du trycker på 'spara'!

Har du lagt in en bild i bloggen och valt spara, och sedan vill ha texten precis under bilden så kan du klicka på den inlagda bilden som då blir markerad, klicka sedan på 'högerpilen', då ser du att 'markören' blinkar precis vid bildens nedre högra hörn, eftersom formuläret ser på din bild som vilken bokstav som helst.. Skriver du sen text direkt efter bilden och sedan 'sparar' så hamnar texten direkt under bilden!

Vill du istället ha mellanrum mellan text och bild gör man bara 'Enterslag' på tangentbordet.. Flera 'Enterslag' desto mer mellanrum.. sen är det bara att experimentera och göra om hur mycket som helst, innan man sen lägger ut bloggen..

Om man i senare skede byter ut en bild eller annat i en redan färdig och sparad blogg så kan det ta lite tid innan den förändringen slår igenom i bloggen som andra tittar på, det finns liksom en fördröjning i systemet.. Vill man lägga in en 'länk' i bloggen via 'kopiera / klistra in' så se till att göra ett 'mellanslag före och efter den inklistrade länken, då blir den 'klickbar' direkt i bloggen för den som vill klicka! Lycka till!

Hälsn!
Svar från pdahlen 2017-12-23 12:36
Ett stort tack, ska testa vid nästa tillfälle
Ha en riktig God Jul