Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Munka Ljungby Rössjöholmsån

Christer Wikström skrev några bloggar från Rössjöholmsån, som rinner igenom Munka-Ljungby. Såg så vackert ut att det var värt en tur dit. Ån lockade till ND filter och längre exponeringstider, har jag skrivit ut tiden under varje bild.


1/50 sek, detta är från ett panorama jag tog med två bilder i starten, innan kameran kom på stativ

1 sek

5 sek


10 sek

3 sek

3 sek

3 sek

0,8 sek

1/50


0,4 sek


5 sek

5 sek 

5 sek

1/30 sek

8 sek

2,5 sek

2,5 sek

Men det är ju inte enbart fotografering man ska tänka på, man skulle parkera bilen också. Samtliga P platser var skyltade med skylten P och Smart P AB, då tänker man ju genast att det är troligen inte smart för mig utan för P bolaget, så jag åkte runt och letade efter en P plats som inte var smart, men hittade ingen så jag fick ställa mig på en sådan P plats. Men jag var nervös under den delen av fotograferingen att Mr Smart skulle lappa, men eftersom det inte står avgift under P så kommer jag att överklaga, brevet var nästan skrivet i huvudet.

Man kommer åt ån från kyrkan, några hundra meter bort, i halvlek flyttade jag bilen och där fanns inte Mr Smart, gick och tog en ny fotorunda och därifrån kom jag upp till den första platsen också.

När jag kom hem så var jag ju nyfiken på hur Smart parkering fungerade, hittade det som står i bilden nedan. Det var ju inte så farligt, men enbart en P skylt hade ju varit ofarligare 

Inlagt 2021-07-22 06:41 | Läst 213 ggr. | Permalink
Fastnade för bild två och den första på 3 sek. Hela serien är fin och stället i sig hjälpte till höja det.
Svar från pdahlen 2021-07-23 12:04
Tackar, jo det var en vacker promenadstig längs ån, så fint ljus det blir när det sipprar ner genom träden
Hej.
Mycket fina bilder med härligt ljus. Vist är det en fin promenadstig och man kan komma ner till ån från flera olika ställen där man kan hitta ytterligare promenadstigar att ta sig fram på.
Roligt att mina bilder fick inspirera dig till dessa fantastiska fina bilder du tagit.
Ha det bra
/Christer

PS. De där p-skyltarna har jag aldrig tänkt på och då har jag bott i byn i 16 år :-) De är ju ganska förvirrande. DS.
Svar från pdahlen 2021-07-25 19:32
Tackar, det är en vacker plats, får ta en längre tur någon gång. P skyltningen kan vara riktigt förvirrande ibland. Vi har i Rydebäck precis fått upp P skyltar med fem tilläggstavlor, helt obegripliga att förstå