Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Nostalgi och hjul hänger väl ihop

Nu i hjultid så kom jag att tänka på några gamla bensinstationer jag sett i Skåne under mina bilturer efter fåglar. Den första nedan ligger i Mörarp, öster om Helsingborg, och är klassat som byggnadsminne, den byggdes i 1936. Då gick riksvägen mellan Göteborg och Malmö förbi här, detta innan E6 kom till, kan tänka mig att det blev en förändring av samhället när E6 nu går en 6km bort.Några bilder genom fönstret.

Den här ligger också längs en ”fågelväg” norr om Helsingborg i Hjälmshult

Inlagt 2019-12-27 08:51 | Läst 964 ggr. | Permalink
Hej Peter.
Det känns nästan som en julklapp från dig till mig. Denna serie träffar mitt "veteranhjärta" om du vet vad jag menar. Trevligt dokumentarbete - gillas så mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2019-12-28 13:58
Tackar, det är kul med dessa gamla mackar. Släppte en ny mack idag
Fint bevarade minnen. Många skojiga saker att kika på.

//Johnny
Svar från pdahlen 2019-12-28 13:59
Tackar, jo det är många gamla minnen som finns i en sådan mack
Trevligt med dom där gamla 'oljebolagsmärkena'! En 'oskuldsfull' tid när CO2 utsläpp var mer eller mindre okänt.. men 'nostalgiska' var dom i alla fall! En Caltexskylt sitter det här nere vid en av båtklubbarna vid Pålsundet, en båtklubb för gamla vackra träbåtar! En stor BP-skylt sitter det i 'mosaik' sparad efter en nedlagd BP-mack vid Skanstull för kanske 20-30 år sen.. Skylten blev K-märkt och får visst inte rivas!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-12-28 14:04
Tackar, jo det är kul det finns något av detta bevarat. Åkte genom Småland för många år sedan och vi stannade till vid ett café som också var ett ”museum” från en gammal lanthandel där tiden stannade för 40 år sedan, med många gamla matförpackningar samt intakt inredning bevarad
Vilka nostalgimackar, snyggt! God fortsättning/ Björn
Svar från pdahlen 2019-12-28 14:05
Tackar, det är spännande med dessa mackar mm som är bevarade som att tiden har stannat. God fortsättning till dig också