Rovfåglar Arresø Danmark

De första bilderna nedan är nog en månad gamla nu,  jag var och tittade till min kärrhök (rørhøg) vid Arresø. Hade inte så mycket tid då men hann iaf med en mattransport på den halvtimmen jag var där. Såg ingen unge denna gången och att det fortfarande flygs in mat borde vara ett tecken på att det finns någon/några ungar kvar i bort. Detta är hanen med svarta vingspetsar.

Den lyfter direkt efter leveransen

I söndags så var jag där igen, såg bara en kärrhök som passerade redet, det är nog en unge. Hörde från en annan fotograf att det hade varit två ungar och flugit vid skogen i närheten för några veckor sedan. Nu ska de nog snart på en resa syd på.

Det jag såg mer i söndags var en ung havsörn. Kungsfiskaren hade varit där innan jag kom men jag såg den aldrig, det var synd för omgivningen hade varit perfekt för en kungsfiskare, det var helt stilla och spegelblankt i vattnet, det hade blivit perfekta speglingar men nu utan fågel.

Inlagt 2019-09-12 07:01 | Läst 636 ggr. | Permalink
Ah the beautiful white tailed eagle :)
Fina bilder allihop.
Har kärrhöken fortfarande ungar nu i september ? :)
Svar från pdahlen 2019-09-12 15:27
Tackar. Jag tror det var en unge jag såg senast. Jag vet inte riktigt om de flyger syd på tillsammans eller om någon typ föräldrarna drar först och ungarna får klara sig själva? Men jag tror iaf att de får ingen mat från föräldrarna längre, men det fick de för en månad sedan
Visst är det vackert med de stora fåglarna, snyggt!/ Björn T
Svar från pdahlen 2019-09-13 07:29
Tackar, det är lite spännande och även exotiskt, fastän de har blivit en vanligare syn, över dessa rovfåglar
Vackert! Bilder jag drömmer om att ta när tillfälle kommer. Är det något med päls kärrhöken har i klorna?
Svar från pdahlen 2019-09-15 19:03
Tackar. De är bra jägare, tror det är sorkar, föräldrarna kom med mat varje halvtimma medan jag har varit där. Har väl varit där en fem gånger på sensommaren