Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Sädesärla

Inte ofta jag enbart lägger in en bild, så det blir det inte denna gången heller, men tre bilder från samma bild ganska nära enbart en bild.

Jag var för tredje gången i Möllehässle, ett naturreservat vid Mölle. Det blev såklart många bilder därifrån, därför delar jag upp dem i några bloggar. Från tredje turen hittade jag några klockgrodor i två små dammar, men det är en annan blogg, när jag stod där och fotograferade så kom denna linslus, sädesärlan. Den stod helt still en kort stund som en kolibri så därför fungerade tiden 1/400 som jag hade för klockgroda också till sädesärlan. Det hann bli en bild när den stod still i luften de övriga bilder blev suddiga, men jag blev riktigt nöjd med den bild jag fick, full fart på vingarna men still i kroppen. 

Inlagt 2021-05-29 06:00 | Läst 392 ggr. | Permalink
Längtar redan till bloggen om klockgrodor. Jag älskar kräldjur.
Så fina bilder det blev på "kolibrin".
Hälsningar Halina
Svar från pdahlen 2021-05-31 15:27
Tackar, nu var jag där igår igen så det blev nya bilder på klockgrodorna, får nog titta igenom dessa också innan det blir en blogg. Nu är det för fint väder också, men jag klagar inte 😎
Roligt, undrar om jag sett bilder på en flygande sädesärla förut. Riktigt bra bild! Hälsningar/ Björn
Svar från pdahlen 2021-05-31 15:29
Tackar, jag var på samma plats i går och den (troligen samma) gjorde på samma sätt stod still i luften, det är troligen en hel del mygg över dammarna även svalorna flög över dammarna igår, men de stod inte still som kolibrin :)
Snyggt med oskärpa på vingarna. En bra bild är ju värd mer än tio dåliga ;)
Svar från pdahlen 2021-06-01 15:16
Tackar, eller betydligt mer än en på tio skulle jag säga. Jag framkallar nog enbart 10% av bilderna jag tar, men det betyder ju inte att dessa är bra, det är mindre dåliga :). Jag skulle kunna tro att det går en bild man är nöjd med ungefär 1 på 100, riktiga toppenbilder är nog 1 på 5000, vilket skulle betyda 10-15 bilder per år :), om man nu tar 50-75000 bilder