Allt mellan himmel och jord av Peter Dahlén

Sommarstugan i Danmark

För en vecka sedan var vi i Danmark. Koltrastarna i garage hälsade oss välkomna, vet inte riktigt om de längtade efter oss, men de får nog stå ut med vår närvaro


När föräldern var borta så var samtliga helt stilla och tysta, det måste vara något inbyggt att inte röja var de är någonstans 

föräldrarna hade fullt upp att samla mat, har sett dem från tidig morgon till sena kvällen jaga mat i trädgården. 

men när föräldern kom med mat, så blev det liv i de små, tror de är fem 
och när det var dags att samla in mer mat, så tystnade ungarna 


några bilder från trädgården i Danmark 

en solnedgång vid stranden 

Inlagt 2022-06-23 05:47 | Läst 140 ggr. | Permalink
Kul att få se eran koltrastfamilj och deras vardagsbestyr. Som vanligt blommar det vackert hos er och blommorna har dessutom färger som matchar varandra på ett utmärkt sätt. Jag gillar backnejlikorna och de kraftigt rosa på bilden ovanför. Har ni vallmo som är rödlila eller är det vitbalanseringen som är åt det kalla hållet?
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2022-06-23 10:56
Tackar, jo det är rätt färg på vallmon, vi har dessa i en ljusrosa och denna rödlila. Vi skördar vallmofrö från dessa och har på bröd. De är mycket större än den som växer ute på fälten, denna är runt 10cm i diameter. Det är trevligt med dessa koltrastar, man undrar hur mycket de känner igen en. När vi grävde en del i trädgården i våras så hade vi alltid en koltrast med oss som rotade runt i jorden bara någon meter bort. När de låg och ruvade förra gången vi var här så titta hon på oss men låg kvar i boet. Man kan ju undra om de anser att man är ofarlig?
Sött med de små och roligt att följa. Här har jag följt rödvingetrast björktrast med lyckade kullar å de minskar ju som art så det var bra. Även sv flugsnappare i fler holkar.

Vackra blommor i fin harmoni. Gillar lummigheten runt
/N
Svar från pdahlen 2022-06-23 10:59
Tackar, trevligt att ha detta liv runt om kring sig
Vilka fina bilder, på både fåglar och blomster!
Trevlig midsommar!
Svar från pdahlen 2022-06-24 05:48
Tackar, trevligt med en egen fågelfamilj på tomten. En trevlig midsommar till dig också
Prästkragar är för mig midsommar mer än andra blommor, av någon anledning. Det är fina små koltrastungar och duktiga föräldrar. Fina bilder, och huset ser ut som en liten villa, riktigt fint med andra ord.
Svar från pdahlen 2022-06-24 05:54
Tackar, håller med dig prästkragar har jag också väldigt kopplat till midsommar. Det är intressant att studera koltrastarna när de hoppar omkring på gräsmattan. Vet inte om de har någon strategi, men de hoppar fram och står helt stilla och så hoppar de ett hopp till, så vid något ställe börjar de hacka frenetiskt i gräsmattan och ofta hittar de något. Om de kan lyssna sig till insekter? Vi hade tur som hittade detta, då det är ganska nybyggt (från 1990) och med utsikt mot fjorden.