Sommarstugan i Kungsbacka

Dottern åkte från Uppsala ner till sommarstugan i Kungsbacka för att vara med i firandet av sin födelsedag, bilderna är från den 27 till den 30/9


sjön låg där den brukar 

skogen bjöd på lite svamp 

samt lite för fotografen 

ett litet kryp 


det blev några trattkantareller men inte många, hoppas på mer om någon vecka 


tog upp den potatis som var kvar i jorden, blev en bra skörd av potatis i år 

vi gick även på bokmässan i Göteborg, fick köpt en del böcker också. Varmt och trångt som det brukar 

Inlagt 2023-10-13 22:44 | Läst 297 ggr. | Permalink
Höst i de bilderna! Andra bilden tallsopp tror jag, de andra riktigt fint fotograferade,
Svar från pdahlen 2023-10-15 08:23
Tackar. Jo den värme vi hade i mitten av september den är bokstavligen bortblåst. Riktigt ruskigt väder de senaste veckorna, men det hjälper på bildskörden, det kommer inte så mycket in och mer kommer ut. Svampen kan jag inte vid namn, vet att den är ätlig, kan kanske vara björksopp också?
Det lilla krypet på blåklockan blev mycket bra och vattnet verkar alltid vara spegelblankt när ni är i den stugan :-) Finfin potatis. Vi har tagit upp vår och det blev också en riklig skörd. Jag bryr mej nog inte om några trattkantareller i år, annat är att möjligen plocka för att det är roligt och sedan ge bort. Jag har sådana mängder med gula kantareller, trumpetsvamp och karljohan att vi klarar oss i flera år. Sambon har jagat i helgen och kom hem med mer kantareller, plockad på väg från passet.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2023-10-15 08:36
Tackar, jo vattnet är alltid spegelblankt, eller om det är att jag alltid fotograferar när det är spegelblankt kanske 🤔.

Vi får satsa på trattkantareller i år för vi har nästan inte fått någon svamp till frysen, blev kanske 10 portioner sopp hittills, av kantareller har vi fått den ”stora” som ligger i korgen och någon liten som inte syns. Hoppas därför att det kan bli några korgar trattkantareller iaf
Fina bilder från Kungsbackatrakten. Mina favoriter är två små svampar och insekt på blåklocka.
Hälsningar, Bjarne
Svar från pdahlen 2023-10-16 06:26
Tackar, jo de små svamparna är oftast mer bildsköna än de stora, men det är ju bra att det både finns matsvamp och fotosvamp (höll på att skriva fotsvamp)