Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Storspov mm

Idag åkte jag norrut från Helsingborg till (Farhult o Utvälinge) för att fotografera sjöfågel, normalt är det söderut resan går, men det var fint här uppe också så det var inte sista gången. Vädret var mulet men lyckad tur ändå. Fick bl.a Storspov på bild.

Inlagt 2018-01-21 16:58 | Läst 1563 ggr. | Permalink
Grattis till storspoven ! De lågflygande gässen är också fina. Det ser inte alls vintrigt ut hos dej. Det skiljer sej mycket i vårt avlånga land.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2018-01-21 17:15
Tack, nä någon vinter har det inte varit än. Kan ju gilla det milda vädret, men saknar fotomässigt den ibland /Peter
Väldigt trevligt med en Storspov! Antar att det är en 'övervintrare'.. och inte en 'vårfågel'.. Vore fint att få höra deras fantastiska läte, längre fram i vår!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2018-01-21 19:45
Tack för kommentaren, skulle tro det är övervintrande, då vi inte haft någon vinter än, det rapporterades 40 st totalt i Skåne idag på olika ställen /Peter
Imponerad över storspoven. De är ju tidiga, så om det är mild vinter kan ju denne vadare finna mat i strandkanten, för att sedan komma först till bästa häckningsplatsen. Riktigt fina bilder.
Svar från pdahlen 2018-01-21 19:47
Tackar. Vet inte om de är tidiga, eller riktigt sena :). Det rapporterades totalt 40 idag, i huvudsak där jag var och nere i Falsterbo / Peter