Fågel, fisk eller mittemellan

Trollslända

Några försök till flygande bilder, inte perfekta, men det var det som det blev denna gång. Det saknas lite tid varje gång att autofokus ska hinna ställa in sig.

Inlagt 2018-06-30 15:23 | Läst 420 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Inte perfekta skriver du. Det kanske är så, men den första bilden är en som jag verkligen gillar. Jag tänker på "battle of Britain" från gamla filmer om andra världskriget och luftstriderna :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från pdahlen   2018-06-30 20:47
Jo så kan man se det :), tror dock det var en hane o hona, men det kan ju vara strid ändå. Tack för kommentaren.
Det där var inte illa, bra fångat!
Hälsningar, Bjarne
Svar från pdahlen   2018-06-30 20:48
Tackar, det är inte lätt så man är ändå lite nöjd att det blev några
Jag tycker bilderna blev bra. Jag satt själv fyra dagar (någon timme åt gången) innan jag lyckades fånga några bilder. De är ju bara stilla någon sekund i luften innan de vinglar vidare.

Hälsningar
/ Peter
Svar från pdahlen   2018-06-30 20:54
Tackar, då har du mer tålamod än vad jag har, detta är väl från 50 bilder under 15 minuter. Jag använde kontinuerlig fokus och satte ett grund fokus en 3m bort, så var det ”bara” att vänta att kameran hann ställa om fokus när den kom flygande.
Bra gjort tycker också jag!/ Björn T
Svar från pdahlen   2018-07-01 10:21
Tackar,men mycket hänger här på kameran. Försökte något liknade med D7200 som ska ha ett snarlikt autofokussystem som D750 men fick inte ut en enda bild. Ser ut som att D750 är några ms snabbare och det räckte att de iaf blev några
"Det enda som är värre än fåglar i flykt är insekter i flykt" läste jag i någon kommentar för länge sedan. Och sländor är sannerligen inte lätta att hänga med! Fint fångat!
Svar från pdahlen   2018-07-01 10:26
Tackar. Håller nog med om det, om man ser till fåglar så fungerar de flesta helt OK, är dock inte riktigt vän med hussvalan, ladusvalan verkar något mer beskedlig. Till insekter av de som man kanske kan ge sig på så är fjärilar och sländor på gränsen. Vissa skulle man väl inte ens komma på tanken att fotografera typ en fluga, men vem vet om x antal år så kanske man har en sådan af modul?