Fågel, fisk eller mittemellan

Uppsala Ulleråker del 2

fortsättning från Uppsala del 1,  https://www.fotosidan.se/blogs/peterdahlen/uppsala-ulleraker-del-1.htm 

bilder från Nedre föret, som är en del i naturreservatet Årike Fyris. detta är nog samma fågel som jag igår kallade Lövsångare, men det är det nog inte, vet inte riktigt vad det är ännu, kanske en Sävsångare (Sivsanger)?

Det var väldigt många starar (Stär) där en av dagarna, troligen många ungar som flög runt. Jag försökte få dessa på bild med D7200 i AF-C och D9 läge, men jag fick bara ut en vettig bild av kanske 100, den svarta fågeln mot grön bakgrund gillade den inte alls, verkade nästan som den inte ens försökte ställa in någon skärpa, men denna bild blev det iaf.

Bytte till D750 med samma inställning, det gick mycket bättre blev nog en 20 bilder av 50 som blev OK, lite konstigt för de har nästan samma AF system, tror att har några fler punkter som klarar sämre ljus, men det är nog allt

Sävsparv (Rörspurv)

fortsättning följer

Inlagt 2018-06-14 07:58 | Läst 293 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fint! Tror också på Sävsångare.. För att en länk ska bli 'klickbar' så behöver du alltid göra ett 'mellanslag' på tangentbordet före OCH efter hela länken.. spara sedan den redigerade texten igen så fungerar det!
Hälsn!
Svar från pdahlen   2018-06-14 11:29
Tackar. Testade med mellanslag före och efter men fungerar inte. Länken tog jag från adressfönstret från del 1, kanske fel sätt att hämta länken?
ehrsa   2018-06-14 22:11
Låter konstigt.. prova att kopiera ursprungliga länken igen och gör ett mellanslag i texten och klistra sedan in länken, och sedan ett mellanslag igen innan du sparar den redigerade texten.. det borde fungera!
Hälsn!
Både fina och kul bilder.
Det är mycket starar i år och ungfåglarna har härliga flyguppvisningar här också.
/Lena :)
Svar från pdahlen   2018-06-15 13:07
Tackar, jo är man på rätt plats så är de där, det var en utmaning att fotografera dem flygande men det gick
Det finns gott om sävsångare längs ån och det tror jag också på när jag ser dina bilder. Jag ligger lite efter märker jag för just dessa inlägg har jag ju väntat på. Väldigt fina flygbilder på stararna. Det finns gott om sådana också. Var inte tornfalkarna hemma?
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen   2018-06-15 13:05
Tackar, jo det var väldigt fina vandringar jag gjorde längs ån. Nästa gång hoppas jag på lite mer tid så jag gå från nedre till övre föret, nu blev det enbart lite i varje ände, men är riktigt nöjd vad jag fick längs ån, var väl där totalt kanske 4-5 timmar totalt. Tornfalkarna släpptes just nu i del 3 :), det kommer också del 4 och 5 :)