Uppsala Ulleråker del 4

fortsättning från tidigare delar. Vid Kungsängsladan så var det också denna fågel, vet inte vad det är ännu, någon som har ett tips

tillbaka till nedre fölet, trevliga vandringar där iaf på morgonen, kan tycka att man körde väl tufft på i ån, både motorbåtar och jetski gick fort upp i ån och detta i ett naturreservat! men på morgonen var det stilla :). Jag hörde ett ljud som lät som överslag i en elledning varje morgon på ängarna några hundra meter upp från parkeringen, tror inte det är från en fågel, kanske syrsor?

Björktrast (Sjagger)

Osäker på dessa, kan det vara gråsparv?

detta är iaf en skata (husskade)

sedan var det också andra aktiviteter, dottern fick en hylla på balkongen, tänk att materialet kostar nog mer på byggmax än vad hela hyllan kostar på Ikea. 

detta var näst sista inlägg från Uppsalaresan. Sista inlägg blir från fjärilsstigen som utgår från Håga by, men det är en längre historia, för Uppsalabor kan jag ju säga att vi gjorde denna tur på söndagsmorgon runt 9 den 10/6. Nedan en Kamgräsfjäril som togs vid Kungsängsladan

Inlagt 2018-06-15 14:13 | Läst 728 ggr. | Permalink
Jag är inte säker, men vad tror du om Taltrast på de första bilderna.. det är svårt för mig att avgöra hur stor/liten den är.. Vad gäller de sista 'sparvarna' så verkar det vara Gråsparvar..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2018-06-15 20:25
Tror den var mindre som en lärka, funderar på ängspiplärka kanske?