Utvälinge 28 april

Har snart avklarat bilderna från april, idag från den 28/4 med en tur till Utvälinge norr om Helsingborg 


Gluttsnäppa över Sandön


Gluttsnäppa 

Skäggmesen, visade sig en kort stund

Det var en större grupp myrspov (lille koppersneppe) som flög runt vid stranden i olika riktningar. Alla bilder utan text är dessa myrspovar, de är på genomresa så de stannar enbart någon dag på vår och höst så det gäller att ta sina bilder då de är här 




gravänder och myrspov 

fisktärnor 

Kullaberg i bakgrunden 



storskrake 

Knölsvan 

Inlagt 2024-05-23 06:39 | Läst 272 ggr. | Permalink
Jag fastnar för första bilden med alla gravänder, kanske för att de är mer exotiska för mej. Fina bilder på de flygande myrspovarna. Jag hittade en rödspov igår, på väldigt långt håll, och det är inte särskilt vanligt hos oss.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2024-05-24 19:51
Tackar, jag tycker också gravänderna är exotiska, hade inte sett dessa förrän jag flytta till Skåne och första gången jag såg en så undrade jag såklart vad det var. Ungarna ser inte heller ut som de vuxna så där kommer ytterligare en undring. Myrspovar ser jag ibland på vår o höst, rödspov kommer ytterst sällan till NV Skåne.
Ja, där var det liv! Liknar i vart fall gluttsnäppa, de andra vadarna är fina. Har inte många av dem i år, rent av dåligt där de varit tidigare, men det hör många vid sjökanten låångt bort dit jag inte kan ta mig. Sen är där just inget annat än gravänder i Åhus, märkligt vad det kan ändra sig.
Svar från pdahlen 2024-05-24 19:54
Tackar, jo jag fick konfirmerat från FB att det var gluttsnäppa. Gravänder måste ha ökat otroligt de senaste åren, har för mig att jag inte såg en enda i NV Skåne för en fem år sedan.
Fina bilder och tänk vilka fantastiska fåglar man får se. Du har verkligen lyckats få bilder på många olika arter. -Snyggt!
Svar från pdahlen 2024-05-25 05:46
Tackar, Utvälinge är en ganska bra fågellokal men utbudet av arter varierar med dagsformen, vår och höst brukar vara bra