Vad betyder utrustningen del II?

Som ni såg i inlägget Utrustning del I, så går det att fotografera med ganska enkel utrustning, det är mer viljan, miljön och ljuset som gör bilden. Jag tror att jag har blivit mer bekväm, linjärt med att utrustningen blivit bättre. Jag fortsätter min tillbakablick för att se om det var bättre eller sämre förr. Det är fortfarande med Nikon D5000 och kitzoom 18-105, samt Nikon tele 70-300. Ett objektiv som 18-105 skulle väl få rekommendera i ett forum, men det är egentligen inte så dumt, ganska heltäckande. Detta är ett utplock från första halvåret 2010. Om inte annat så var det mer vinter förr ser det ut som.

Inlagt 2019-02-28 07:23 | Läst 1771 ggr. | Permalink
Ja kitzoomen 18-105 är en pärla!
/MA
Svar från pdahlen 2019-02-28 19:27
Jo precis, man kommer ganska långt med den. Det finns väl en 18-140 nu också som kanske inte är så dum den heller
Jättefina bilder här! Visst har du blivit latare.. :-) Gäller mig också.. Jag tror att många 'fotografer' speciellt de som fotar natur 'far runt' alldeles för mycket, istället för att kanske koncentrera sig på bara en plats per dag, så far man runt till en massa olika platser när inget händer.. För att man ska se motiven så krävs det ofta en hel del tid på samma plats, man behöver liksom få en 'känsla' för en plats för att se det fina 'just där'.. det gör man inte i en handvändning! Man kanske t.o.m. måste återkomma vid ett annat tillfälle för att upptäcka 'kvaliteterna' fullt ut.. Det är bättre att sitta lutad mot en Tall med en långfika och kameran nära på plats, istället för att sitta i bilen mellan en massa olika platser för att göra snabba korta besök på olika platser.. 'Våga ta det lite lugnt'.. på samma plats.. motiven kommer.. antingen idag, eller imorgon..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-02-28 19:31
Du har rätt det med att fara runt :), men eftersom det har blivit en del fågelfoto den sista tiden så tar man sig till de olika fågellokakerna, så visst det blir ofta mer tid i bilen än själva fotograferingen. Ska försöka hitta lite fina platser för landskapsfoto, det hade jag fler upp i Halland