Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Varfågel (Stor Tornskade)

Min första Varfågel :), åkte på en observation till Kökälla i Göteborg, var ändå i Göteborg så körsträckan blev inte så lång. Att åka på dessa observationer kan ju gå hur som helst, men denna gång så såg jag den nästan med detsamma. Den är visst vanlig där ute förstod jag när jag pratat med några stycken. Jag tänkte faktiskt att den ser ut som en stor Törnskata, kul då att det danska namnet är "Stor Törnskata". Avståndet är nog en 100m, så det var en bit bort och dimmigt var det också, men första Varfågel är ändå första Varfågel :)

Inlagt 2019-01-25 08:33 | Läst 1463 ggr. | Permalink
Alltid kul när man får se något nytt.
Jag tycker den första bilden är jättefin. Jag gillar mycket miljö och sen en ensam liten fågel perfekt placerad på en liten kvist.
ing-marie
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:27
Tackar, håller med dig att det är snyggt med lite miljö, iaf om det är vackra omgivningar
Vad roligt, alldeles utmärkta bilder.Kul! Hälsningar/ Björn T
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:27
Tackar, jo det är ju som en lottovinst när det verkligen händer
Trevligt! Det är så där man brukar se den, sittande överst i något buskage och spanar efter nått byte.. egentligen så är dom ju som en liten rovfågel med sin böjda näbb.. Det är nog nästan 40 år sen jag såg min första, den brukade komma vintertid och höll till på ett större fält med buskage, såg den på samma plats flera vintrar i rad. Såg den också regelbundet under höstflyttning när jag förr var ute på min favoritö Tärnskär i ytterskärgården, ofta såg man 'spetsade' Kungsfåglar och andra småfågelarter som den satte fast i ett buskage och hade som matförråd.. tror jag har en del analoga bilder på den från den tiden!

Det kan också vara idé att kolla att det inte är en Svartpannad törnskata, dom är väldigt lika, men den 'svartpannade' har mer svart upp i pannan.. Jag har sett en sån nere vid Ottenby på Öland, men det var på våren och var väl en felflugen individ från öst eller sydöstra Europa.
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:40
Tackar, det var verkligen kul att se den där, även om det var på långt håll
Kul, den fågeln har jag nog aldrig sett, vad jag vet iaf.
Fina bilder fick du och miljöbilder är lite extra fint.
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:41
Tackar, jo det var kul att se den och få några bilder på den såhär första gången
Fina bilder på pippin med snygg omgivning..
Tur du var i närheten..
Mv/Gunte..
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:41
Tackar, jo det var kul att få några bilder på den
En fågel med karaktär!
- hawk
Svar från pdahlen 2019-01-25 17:43
Tackar, nu när man har sett en Varfågel så ser man den troligen fler gånger, brukar vara så
Grattis! Den sitter fint där i kanten av busken. Varfågeln har jag inte lyckats fånga på bild än.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-01-26 11:17
Tackar, tror jag läste att det är en fågel från norr som drar söderut på vintrarna. Borde stanna till i dina trakter också