Via Stureholm till Utvälinge i dimma

 Den 19/8 var det en speciell morgon, jag lämnade en solig koloni lite norr om Helsingborg, behövde inte köra mer än några km norrut förrän det tjocknade på. Tog lite bilder vid ängarna vid Stureholm 


nu har jag kommit fram till Utvälinge, något kunde man skymta i dimman. Grågås 

Gråhäger, allt är grått i dimman 

en skarv 

Vtikindad gäss och grågäss

Tillbaka vid kolonin så var det lika soligt som på morgonen

Inlagt 2022-09-12 05:56 | Läst 326 ggr. | Permalink
Dimma ger stämning men det är svårt ibland när det blir lite för mycket. Gillar dina flygande gäss och haren. Antar att du fotat korna med tele på behörigt avstånd :-)
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2022-09-12 08:45
Tackar. Jo jag tycker också att de flygande gässen blev bäst, blev t.om lite rörelse i vingarna. Självklart är korna fotograferade med säkerhetsavstånd, staket och med bilen igång, så att jag snabbt skulle kunna komma iväg om de nu bröt sig igenom staketet. Bilderna är i tidsordning så man ser att de närmare sig redo för attack
Fina dimmiga bilder. Man får passa på när det är dimmigt, det kan lyfta lika snabbt som när det kommer. Gillar haren lite extra.
/Ulla
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:06
Tackar, jo jag tycker det ger en ganska lugnande effekt på bilderna
Riktiga dimbilder, har funderat på att ta det, men inte fått ändan ur. Riktig höstmorgon idag hemma med dimma upp på dagen och fukt överallt, har lite krukväxter ute som Hibiscus, de gillar det här vädret. Tror jag gillar tvåan bäst, och skarven.
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:12
Tackar, nu på hösten så kan det ju vara kraftig dimma på morgonen och så lättar den när solen ligger på, brukar kunna ge fina bilder vid rätt tid.
Coolt riktigt skön dimma. Gässen i flykt blev fina.
/N
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:12
Tackar, jo jag gillar gässen
Hej Peter.
Jeg glllar denne serie. Det var ikke noget, som jeg umidelbart selv ville fotografere (køligt, fugtigt og min leddegigt).
Spindelvævet og gråænderne - gillas særligt.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:15
Tackar, har inget emot dimma det kan bli fina effekter. Hade ifs inte trott att det skulle bli dimma denna morgonen, men det är bra det blir lite variation så att inte alla bilder är i solsken
Det blir verkligen speciellt med bilder i dimma…så det gäller att passa på!
Gillar din 3e kobild, som ett fint porträtt i det mjölkvita, känns surrealistiskt men fint! Och så tycker jag de flygande gässen blev väldigt bra!
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:17
Tackar, jo det är fint med dimma ibland. Gillar också gässen och den tredje kon, den har heller inget störande nummer
Mycket snyggt med dimman och bra att du inte "bildbehandlat bort den" som man lätt kan göra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:20
Tackar, nä är det dimma så ska man inte förstöra den i redigeringen. I bilderna jag la ut idag där är det några bilder som jag ville lyfta fram hägern, så där använde jag ta bort dis, och drog mer i svart och vitpunkten
Mycket vackra dimbilder, inte minst den sista där närmaste vitkindsparet ger lite svärta i förgrunden. Snyggt!/ Björn
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:21
Tackar, de vitkindade såg lite frågande ut. Det ser också ut att vara mest grågäss ute i vattnet
Dimma är speciellt och ger verkligen stämningsfulla bilder.
Den är dessvärre inte så pålitlig, såg Arjeplogs kyrka i dimma en morgon hann inte stanna då men tänkte det är nog dimma i morgonbitti också. Nää, det var det inte.
Svar från pdahlen 2022-09-13 15:24
Nä dimma ska man inte lita på. Gjorde en blogg, tror det var för ett år sedan, med bilder kanske varje kvart där det ändrades från sjödis till helt tjock dimma och till sol på någon timme.