Vomb o Krankesjön

Färden gick vidare från Berguven mot Vomb som sista fågellokal denna dag, fördelen vid Vomb är att man oftast får objekten på ”nära” håll, iaf så behöver man inte fotografera i blindo, vilket gör det något enklare. Det blev en bra utdelning på någon timme där. Vid Krankesjön jagade en Lärkfalk omkring. 

Hade OBS på att Svarttärna ( Sortterne) fanns vid Krankesjön, och visst det gjorde den :)

Tvillingar av Skäggdopping (Toppet Lappedykker) 

Sävsparv (Rørspurv)

Röd glada

Storspov på Vombs ängar, blir fina bakgrunder nu när ängarna har börjat blomma

Vit stork flyger förbi

Tofsvipa (Vibe) 

Fasan

Fisktärna (Fjordterne), efter Lenas blogg har jag nu förstått att det är uppvaktning från hanen som bjuder den blivande bruden på färskfångat fisk. Det verkar dock nästan som att hon vill spy

Gissar på Vigg (Troldand) även om det inte är någon tydlig tofs

Inlagt 2019-05-25 06:24 | Läst 565 ggr. | Permalink
Vad fint! Rent estetiskt gillar jag den flygande Storken bäst, härligt med terrängen i bakgrunden! Men Svarttärnan är mest spännande, har sett en del såna på Öland men det är ett par årtionden sedan nu..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-05-26 10:58
Tackar. Hade inte svarttärnan innan så den var extra kul även om bilderna inte blev någon särskilt.
Toppenfina bilder på lärkfalken och så gillar jag förstås spovarna vid Vombs. Stork är ju alltid lite extra för oss här uppe där den inte ses så ofta. Svarttärna är ju en annan rätt ovanlig art för oss.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-05-26 11:01
Tackar, jo denna gången var det en hel del spännande där. Det har varit ganska torrt på ängarna så det har inte varit så många vadare som det brukar