Sigge Skarsfjäll

Fotografiska erfarenheter och upplevelser, synpunkter och funderingar.

NPU - en grupp i dvala?

Aktiviteten i olika grupper här på fotosidan är förstås högst varierande, och det gäller speciellt grupper som är relativt smala i sin inriktning. För två år sedan hade jag ambitionen att försöka bidra till att öka aktiviteten i gruppen NPU, genom att ställa upp som gruppvärd. Gruppen har i princip samma krav på medlemskap som Nikon har för sitt NPU-program:

"Som medlem i Nikons NPU får entusiaster och andra avancerade användare av Nikon professionella kamerahus, objektiv och andra produkter tillgång till förmåner som gör det ännu roligare och enklare att använda Nikons professionella produkter. 

Medlemskap i Nikons program för NPU är tillgängligt för alla registrerade ägare av Nikons professionella kameror (D4, D3, D800/810, D750), samt professionella objektiv och annan utrustning."

Men den låga aktiviteten fortsatte, och mina egna intressen flyttades efterhand mot ett annat kameramärke. Nu är det bara några få medlemmar som ibland lägger in en bild i gruppens bildpool så att den undviker att flaggas som inaktiv och försvinna från sökfunktionen.

En längre tid har jag letat efter någon som är villig att ta över som gruppvärd, men hittills utan respons. Det är ingen svår uppgift, främst handlar det om att godkänna ansökningar och uppdatera informationstext, men givetvis är det en fördel om en del energi läggs på att stimulera medlemmarna att öka aktiviteten i gruppen. 

Eftersom min Nikonutrustning numera ligger på hyllan kommer jag att lämna gruppen om någon vecka oavsett om någon annan tar över som gruppvärd.

Det här året har det inte blivit några bilder med Nikon för min del, så detta inlägg får illustreras med en bild från förra sommaren.

Blå grottan, gruvområdet Klackberg i utkanten av Norberg.

 

Postat 2015-12-25 07:35 | Läst 932 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera