En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 209. Hår - här eller där

Det där med hår är laddat, antingen man har det eller inte. Den hårlöse döljer flinten med peruk, ett böljande hår stängs in under sjal och slöja. Sällan är håret något ingenting. Ibland är det identitetsskapande, Jimi Hendrix versus Yul Brynner. Ofta en signal men aldrig utan laddning. Tänk rastafarianen eller buddhistmunken.

Behåring har genom årtiondena böljat genom modevågorna. Sextiotalets stora svall, åttiotalets pudelfällar, tvåtusentalets kala hjässor. Och med kropparnas behåring har det blivit samma sak: buskar, linjer och kalhyggen.

Min kamera söker sig ofta mot hår och frisyrer av olika slag. För de berättar saker om sina bärare, understryker vem man är och vem man vill vara. Och avtryck vill ju dom flesta av oss vill lämna efter sig. Inte sant?

Inlagt 2015-08-13 14:19 | Läst 1249 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Rätt när det gäller ungdomar, innemänniskor, modemedvetna och många andra. Men ute på vischan......Och så jag då kanske, möjligen du också men jag har ju inte träffat dig men tittar jag på profilbilden.. Absolut inget fel, jag menar kanske ingår frisyren ändå inte i medveten profilering, men vad vet jag... Utmärkt bildserie och kul ämne!/ Björn T
Svar från goranton 2015-08-14 09:13
Tack Björn!
Ja, min frisyr är i högsta grad självförvållad. Jag har numera inget gräs att klippa så jag har överfört behovet till hårmaskinen i stället. Gör gott i sommarvärmen!
/G