Strövarkort

En tämligen sextiårig mans strövande genom tillvaron. Ibland kanske med en kamera på magen

Strövarkort 190. Väggarnas språk

Det finns så mycket som talar till oss, till mig. Det handlar mest om att hålla ögonen öppna och förmå se, upptäcka vad som står där. Vad som erbjuds.

När jag började fotografera nån gång på stenåldern plåtade jag bara familjebilder med min Agfa Clack. Svartvita på 120-film. Någon enstaka blev väl skarp och räknades då som lyckad. Fast något eget uttryck hade jag inte. Foto var bara kort, något en maskin reproducerade.

Det har tagit många år att hitta något som snuddar vid eget uttryck. Och en väg till de fynden har varit genom andras bilder. Det var genom Christer Strömholm som jag insåg att det är fullt legitimt att nyttja en annans bild och göra sin egen. Han gjorde det i Paris på fyrtiotalet så varför kan inte jag göra det i Stockholm 2015?

Och väggarna har så mycket att säga. En av dom mest spännande bildkonstnärer jag vet är Banksy. Hans bilder kan jag njuta i dagar i sträck.

Det här är ingen Banksy, men den skulle knappast blivit till utan hans påverkan. Var den sitter? Tja, någon som vet?

Postat 2015-03-17 14:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Strövarkort 189. When in Rome

Det var i helgen som gick som jag var i Rom. Där ska man faktiskt vara. I Rom alltså. En stad som sägs vara evig och som alltid har funnits där. Och som alltid kommer att finnas där kan man hoppas.

Våren hade kommit och överallt lapade människor sol och goda viner. Själv åt jag bättre än på länge eftersom de italienska kockarna är av världsklass. Och en slurk Brunellovin slank också ner.

Så nu är det bara att pinna på med våren, den första som pensionär. Har fått mina första pensionsbesked så jag inser nu att det kommer att bli många promenader på hemmaplan framöver. Dom är ju gratis. 

Här är några strövarkort från helgen som gick.

Selfie vid Spanska trappan.

Mänsklig kommunikation vid samma trappa.

Meningsutbyte vid Tiberns strand.

Poserande i Pantheon.

Med tiggarstaven i Vatikanen.

Alla har något att sälja.

Kärlek på Petersplatsen.

Postat 2015-03-16 16:17 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Strövarkort 188. Tittut!

Hoppsan hejsan. Man har fyllt 65 och det var blivit vår. Tänk vad som händer och sker om man inte är på sin vakt. Fast egentligen är det ju inget som hänt, bara att dagarna går och jag med dom.

Men det börjar kännas som att kameran behöver tas ut på luftning och inspirationen få sig en knuff. Så därför blev det vårsalong på Liljevalchs i helgen och där fanns en hel del att beskåda och beundra. Så kanske kan de små strålarna av hopp spira igen och resultera i lite nya strövarkort?

Postat 2015-03-10 09:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera