En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Gatufoto? Njae...

Jag föredrar ju strövarkort. Låter lite mer anspråkslöst liksom. Friare och inte så dogmatiskt. Jag strövar och jag tar kort. Strövarkort alltså.

Fast det hindrar ju inte att jag strövar på gator och trottoarer, och om man ska vara petig är väl det här ett gäng gatufotografier. Så egentligen borde det kanske kallas för folkbilder. För det är ju människor på dom också. Och det är människorna som gör dom intressanta. Åtminstone för mig.

För jag vill gärna tänka mig en historia i varje bild. Ett stort eller litet ögonblick. En replik, en tanke, ett hot. Vad tusan som helst, bara det finns något att berätta.

Liten fransk by

New York City, USA

Tel Aviv, Israel

Berlin, Tyskland

Stockholm, Sverige

London, Storbritannien

Inlagt 2011-09-13 07:15 | Läst 2750 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker du lyckas bra med dina strövarbilder. Särskilt den sista med cyklisten och fotgängaren tyckte jag var speciell till stämning och komp.

Fint!

/krister
Kalla det vad du vill - det är i alla fall väldigt trevliga och sevärda bilder. Dom två översta gillar jag extra mycket.
Trevliga strövarfoto! Fast, du måste ha gått långt, med tanke på den geografiska spridningen i bilderna :) Tycker att samtliga bilder passar bra i Gatufoto, men du är kanske på gång att skapa en ny pool, Strövarfoto? :) Hur som, fint!
//Peter-L
Svar från goranton 2011-09-13 14:31
Ja, och vi kunde ha stegräknare allesammans så slår vi två goda saker i en smäll: fotografering och motion.
/G