En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Hemdragen igen och alldeles uppackad

En vecka går fort. Särskilt när man ingenting gör utom att äta och bada, sola och läsa. Jag vet inte mer om Dominikanska Republiken idag än förra veckan, men skönt har jag haft det. Och det var faktiskt därför jag åkte. Av helt privata skäl, för att delta i en familjeangelägenhet. Inte för att utforska och lära mig, ströva runt och dokumentera. Utan för att bara vara.

Så mina knäpp är av turistkaraktär. Såna som dom blir när man bor i ett reservat förbehållet feta, rika och vita. Fast jag inbillar mig faktiskt att vi samtidigt är med och skapar jobb som annars inte skulle ha funnits genom att bara vara där och strö dollar omkring oss. Och solen är synnerligen välgörande för en man med hud av fläskkorvskulör så här års.

Inlagt 2012-03-01 23:00 | Läst 2067 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag var på Dominkanska Republiken 1990 och då fanns inget som hette all inclusive. Ett mycket fattigt land och några månader innan blev ett svenskt par mördade där. Vi reste dock runt en del och mycket vackert såg vi, men också mycket fattigdom. Tyvärr är det så att dessa sk all inclusive inte bidrar så mycket till dom som behöver det, det är starkare krafter som tar del av inkomsterna. När man befinner sig som i ett läger är det inte lokalbefolkningen i första hand som gynnas och frågan är då varför det är så. Kanske för att de vita, feta och rika enbart ska se det vackra på en begränsad plats, som är säker.
Du har säkert rätt. Men om en nordman som jag har fyra dagar effektiv tid på sig så är det faktiskt mest sol och värme som räknas. Den sociala sidan får säga sitt i andra sammanhang.
/G