Strövarkort

En tämligen sextiårig mans strövande genom tillvaron. Ibland kanske med en kamera på magen

Strövarkort 235. Dom här bilderna kommer inte att visas på Galleri Korn.

Det är inte helt enkelt att plocka fram bilder att visa på en gallerivägg. Jag har mer eller mindre sysslat med att välja och välja bort under det senaste året. Men nu tror jag att det börjar klarna.

Tio bilder är ramade och färdiga och väntar bara på att hängas upp på Galleri Korns väggar inför vernissagen den 17 februari då FYRAFOTOGRAFER 2.0 går av stapeln. Förutom undertecknad är det Krister Kleréus, Alf Johansson och Per-Erik Åström som döljer sig bakom det artistnamnet.

Fast den här bilden kommer inte att finnas med då:

Och inte den här heller:

Vilka som hänger där, ja det är alla välkomna att själva konstatera. 

Öppettider: 

Vernissage 17/2 kl 16 - 20
18/2 - 19/2 kl 12 - 16
20/2 - 22/2 kl 14 - 19
23/2 kl 13 - 16
Galleri Korn Hornsgatan 147

Alla är varmt välkomna!

Postat 2017-02-04 13:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Strövarkort 234. Kopierat och klart för trädgårn.

Så var också jag färdig. Jag sällar mig därmed till skaran som står beredd på lördag att dra till Huddinge för att visa bilder i Frickens trädgård. Eller Eva och Anders Frick-Meijers om vi ska vara lite formella.

På lördag 3 september klockan 14 ska det vara hängt och klart och då är förstås alla välkomna. Vi som ställer ut är Micke Berg, Erik Eriksson, Göran Frick-Meijer, Malin Jochumsen, Affe Johansson, Eva Karlsson, Krister Kleréus, Hanna Lindgren, Jane Morén, Per-Erik Åström och så jag.

Där kommer att finnas en poesihörna där poeterna Jane Morén, Anamarija Todorov och Carola Ankarborg läser ur sina diktsamlingar. Och det blir livemusik, fika och bar till självkostnadspris. Överskottet från baren går till Läkare utan gränser.

Åker man kommunalt tar man pendeln till Huddinge. Går därifrån eller tar buss 740 eller 714. Bussarna passar till de tåg som går kvart i och kvart över varje timme från Centralen. Åk till första hållplatsen som heter Kyrkhagsvägen.

Adressen är Polluxvägen 9.

Vi ses på lördag i Huddinge!

Göran Tonström, fyrafotografer.se


Postat 2016-08-30 11:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Strövarkort 233. Mera Japan!

Det är den tiden nu, den då jag var i Japan för sju år sen. Och jag längtar tillbaka. Fast just nu finns det inget som talar för en återfärd. Så jag tröstar mig med bilder. Går igenom arkiven och plockar fram mer. Dom kan du se här: fyrafotografer.se

Postat 2016-05-29 11:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Strövarkort 232. Det börjar bli mycket nu.

Inte nog med att man ska hålla på och tänka nytt och färg och så. Man måste tänka gammalt svart vitt också. Jag menar, ränderna går aldrig ur på zebran heller.

Så jag fortsätter att lägga upp bilder på hemsidan, fyrafotografer.se och hoppas att du går in där och kollar. Nya färgkort finns där och en massa nyupplagda Japanbilder varav flera aldrig sett offentligheten förut. Mycket nöje.

Postat 2016-05-17 15:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Strövarkort 231. Det där med färg

Det var just det: världen består av färger, ifall man nu inte är färgblind. Man skulle kunna tro att jag är det eftersom jag alltid plåtar mest i svartvitt. Men inför utsikten att vi ska ha en utställning till med Fyra fotografer på galleri Korn i februari, så lovade jag mig själv och världen att göra helt nya bilder. Och de ska vara i färg.

Nåväl,det är lätt att snyta en tulipanaros ur snoken, men nu har jag börjat resan i alla fall. Jag försöker tänka i colorit. Som en regnbåge, fast utan genusförtecken. Men det får inte bara vara dekorativt, det bör helst finnas nån sorts underliggande tanke och mening bakom också. Det är därför jag har börjat lägga ut bilder på hemsidan, fyrafotografer.se under rubriken Work in Progress. Jag och James Joyce ni vet ...!

Nåväl, om jag lyckas eller ej står i stjärnorna. Men kom gärna med konstruktiv kritik och tankar.

Postat 2016-05-12 10:41 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 49 Nästa