En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Inte så gammal men gruffig

Vi har våra favoriter. Folk som säger bra saker och som gör bra saker. Fotografer som tar attans klämmiga bilder och som förmår häva ur sig både klokare och djupare tankar. En av dom är Larry Clark. Han har alltid hört till mina bildliga favvisar och han uttalar sig alltid med en vresighet som väcker min beundran.

För varför ska vi alltid vara så inställsamt vänliga och ängsliga? Måna om att bli älskade och omtyckta för allt vi gör 24/7?

När man blir lite äldre har man inte tid med sånt. Och när man är ung har man det inte heller. För man har alltid ett liv att leva. Det är en skyldighet; vår enda egentligen. För plötsligt slår infarkten eller stroken till och då sitter man där (i bästa fall)  darrande och dreglande i sin rullstol.

Så lev nu på gott folk! Också en sån här dag då världen är vitare än dödens blekaste fejs. Och ta med och ta del av följande citat från Larry Clark, den gamle knyffeln:

"I’ll be 70 in January, and I have no time to waste. If I’m going to make five or six more films, I’m going to put them out on the web. I’m working on a film now which keeps getting delayed, and I told them, “Now or never, motherfuckers. I ain’t got time to waste no more.” I became a vegan to get more energy, and because I’m working 20 to 21 hours a day, every day, so I have to adjust my body to sleep three hours, four hours a night max. And I’ve done it. So here I am, talking to you. How’s that for a fucking interview?"

PS: Hittade en alldeles ny intervju med Larry Clark. Klicka här.

Inlagt 2012-12-05 11:29 | Läst 2158 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag var snäll fram till 60 men sedan har jag blivit grinigare :). Ett hälsotecken kanske?

/Torbjörn
Svar från goranton 2012-12-05 11:55
Jag blir 63 i mars och känner igen det där. Ett klart hälsotecken!
/G
Underbar bild!
Svar från goranton 2012-12-05 13:03
Tack. En av mina klassiker från 70-talet.
/G
Haha, Larry Clark lär nog få käka mycket vegg för att ta igen allt annat han stoppat i sig. Fint Göran, jag gillar Larry Clark skarpt. Han var ju här för kanske tio, femton år sedan och hade visning på moderna,,,annars, ligger det väldigt mycket i vad han säger. Man har inte tid med dravel och nu när förlag, osv, är så extremt krångliga, för att inte snacka om museer, så är det lika bra att försöka köra ut det på nätet direkt. Jag har haft otroligt mycket negativa motgångar i år, just för att museer osv inte ens svarar på ens utställningsförslag och bokförlagen ska veta att det blir vinst på boken och bra vinst, annars släpps den inte ut,,,tufft alltså..
m
Svar från goranton 2012-12-05 13:02
Ja, det är bistra tider. Vi män över 60 får väl slå oss ihop och tillsammans slå världen på käften och envisas med att vara obstinata och förbannade. Jag har ju fördelen att inte vara tvungen att leva på mitt fotograferande utan kan syssla med det för mitt höga nöjes skull. Men jag inser att det måste vara tungt att försöka få ändarna att gå ihop som di engelske säger.
Saknar för övrigt din blogg.
/G