En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

London, gamla Tri-X och analogt till salu.

När man ska ut och resa måste man packa och ska man packa behövs en väska. Den finns i källarförrådet och där finns också - nånstans - en kartong med en massa negativ i pärmar. Tri-X mest och småbild. Resultat av knäppandet från slutet av sextiotalet och framåt.

Efter att ha slagit i skallen i en hylla - ljuset går på timer och slår av efter ett par minuter - stod jag så med en pärm i handen. Negativ. Inte dom äldsta och långtifrån alla, men ändå. Och si, där fanns ett par Londonkort och ett från pensionärsorten Clacton på ostkusten som jag kunde skanna in.

Och då insåg jag varför filmtiden och det analoga plåtandet hör till det förgågna för min del. Repor och fläckar, en massa retusch och efterarbete. Och jag får inte ens känns den goda doften av mörkrum. Näe, det blir digitalt hädanefter. Nån som vill köpa mina Contax-smällor? Två G2:or och fyra gluggar?

I morron drar jag till London. Digitalt. Vi hörs!

London Zoo

London, Oxford Street

Clacton

Inlagt 2012-04-07 14:03 | Läst 2823 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra bilder blev det ju i alla fall även om du har repiga och skitiga negativ. ;)
-affe
Lite skit på neggen är det nog värt om man får använda en Contax istället för en plastig Canon.
Uj, den lapplisan muckade man nog inte gräl med i första taget ;). Härlig bild. Båda teknikerna har ju sina respektive begränsningar men visst är mycket enklare och snabbare med den digitala tekniken.

/Torbjörn
Fina bilder. Lite skit och repor på negativen är ju inte så svårt att fixa till nuförtiden, i PS. Tyckte att det var värre förr när man var hänvisad till retuschpenseln och vattenfärg ;)
Härliga och välgjorda bilder
Tack alla för beröm. Kanske ska jag ändå packa ner en liten kamera med Tri-X i fotoväskan...? Nu drar jag i alla fall till London. Vi ses!
/Göran
Fina bilder, lapplisan är otrolig. Alla mina kamrater tar digibilder och jag är den enda som arbetar i mörkrm.
Har du Contax till salu ännu.
-kari
Svar från goranton 2012-04-16 15:56
Jodå. Du kan kontakta mig på min emejladress om du vill: goran.tonstrom@gmail.com så kan jag berätta mera.
/Göran