En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 190. Väggarnas språk

Det finns så mycket som talar till oss, till mig. Det handlar mest om att hålla ögonen öppna och förmå se, upptäcka vad som står där. Vad som erbjuds.

När jag började fotografera nån gång på stenåldern plåtade jag bara familjebilder med min Agfa Clack. Svartvita på 120-film. Någon enstaka blev väl skarp och räknades då som lyckad. Fast något eget uttryck hade jag inte. Foto var bara kort, något en maskin reproducerade.

Det har tagit många år att hitta något som snuddar vid eget uttryck. Och en väg till de fynden har varit genom andras bilder. Det var genom Christer Strömholm som jag insåg att det är fullt legitimt att nyttja en annans bild och göra sin egen. Han gjorde det i Paris på fyrtiotalet så varför kan inte jag göra det i Stockholm 2015?

Och väggarna har så mycket att säga. En av dom mest spännande bildkonstnärer jag vet är Banksy. Hans bilder kan jag njuta i dagar i sträck.

Det här är ingen Banksy, men den skulle knappast blivit till utan hans påverkan. Var den sitter? Tja, någon som vet?

Inlagt 2015-03-17 14:25 | Läst 1331 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja visst blir man glad när man passerar denna söta prinsessa! Har du sett den andra som sitter lite närmre Karolinska? Tyvärr lite "förbättrad" av någon klåpare på senare tid. http://www.fotosidan.se/blogs/ylvas/betongblommor.htm
Hälsningar Ylva
Svar från goranton 2015-06-23 07:33
Nej,henne måste jag kolla upp. Kul med så fina målningar på betongen.
/Göran