En tämligen sextiårig mans strövande genom tillvaron. Ibland kanske med en kamera på magen

STRÖVARKORT 256. Vad rätt det blev fast det var fel.

1996 funderade dåvarande kommunikationsminister Inez Uusmann kring Internet i Svenska Dagbladet. En tvivelaktig rubriksättning gör att hon fortfarande hånas för att ha sagt ”Internet är en fluga”. Vilket hon inte sa.

I själva verket sa hon att det var det planlösa surfandet på nätet som var flugan. ”Inriktningen i framtiden blir kanske mer specifik”, resonerade hon. Och det fick hon ju alldeles rätt i.

Då Gutenberg utvecklade boktryckarkonsten vid slutet av 1400-talet användes den uteslutande till att trycka biblar. Snart nog hittade man dock mängder av nya sätt att använda den på och kyrkan gillade definitivt inte alla av dem.

En bil kan frakta grönsaker från bondgården till stan, skjutsa sjuka människor till lasarettet eller dra runt i 300 knutar på Monza.

Ett kuvert kan innehålla besked om ett arv, originalmanuset till en odödlig roman eller grova porrbilder.

En kamera kan avbilda strutsmesar, små söta lekande barn eller transsexuella i Paris.

Tekniken, emballaget, är bara medlet. Verktyget vi använder för våra syften. 

Detta är förstås självklarheter. Fast det kan vara svårt att inse när vindarna blåser som starkast. Man känner bara av draget liksom.

Så när de sociala medierna lockar och vill frälsa dig, ta ett djupt andetag och försök föreställa dig ifall dessa verktyg verkligen kan förändra och kanske förbättra ditt liv. Få sen inte panik om du inte hittar ett enda bra svar. Om det bara känns som en stor fet fluga. Livet går vidare i alla fall.

Apparat att fånga strutsmesar med.

Inlagt 2018-05-16 18:50 | Läst 2188 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du glömde nämna att fånga strudsmesar,
kan ödelägga din ekonomi.Söndra äktenskapet,
samt leda dig in i en depression.Solnedgångar
däremot är befriade från ovanstående faror.
Att iakttaga försiktighet är en dygd.Glöm inte det.

mvh peter
Så rätt, så rätt. Men visst kan jag känna en viss, det kallas visst för nostalgi, känsla inför gamla apparater. En Contax, en Pentax spotmatic. De är som tidsmaskiner, tar oss tillbaka till en annan tid, ett annat förhållningssätt till allt möjligt. Tack för bilden.