Blandade bilder och funderingar.

Bland mappar och filer.

Nu har det gått ett tag sedan den nya LR classic och CC lanserades. Jag själv har varit nöjd med LR och såg fram mot nya uppdateringar. Men för mig verkar det som LR CC den molnbaserade är långt från klar. Kanske tänker sig Adobe att se hur vi användare reagerar och tar emot den innan dom lägger mer utvecklartid på LR CC. Som den är nu kan man istället använda Apples Bilder, både billigare och bättre. 

Det jag inte förstår är hur de tänker sig att man skall använde de båda programmen ihop. Om jag laddar in bilderna först i den molnbaserade LR så följer inte mappstruktur eller nyckelord med över till LR classic. Om man börjar med LR classic är det samma sak och dessutom laddas inte orginalbilden upp till molnet. Detta att orginalbilden inte laddas upp från LR classic är den största missen enligt mig. 

Namn på programmen, classic låter lite lamt, tycker jag. Fick en bildfil från Scott Kelby att ersätta namnet på LR till LR Pro. Tycker Pro ger programmet lite mer erkänsla än classic. Classic låter som en gammal Saab 96, dock inget fel på den bilen. 

Mitt eget flöde ser ut som följer.

 Jag börjar min import i LR Pro (classic) till en mappstruktur med tre nivåer. År, Månad, Dag, Exempel 2017 i den finns en mapp 11. November och i den 22. Samt några ord om plats och vad som fotats. Mapparna skapas lokalt under icloud drive. På det sättet finns filerna på samtliga av mina enheter. När jag rensat satt nyckelord framkallat, då flyttar jag mappen med bilder till min Nas. 

Backup, ja självklart. Icloud drive är ingen backup, men på min dator så körs både  Timemachine och Idrive som är en molnbaserad tjänst. Jag bytte till den efter att crashplan ändrade sitt upplägg. Nasen backas också den upp mot Idrive. Utöver det görs varje månad en backup mot lösa diskar, som förvaras på annan plats. Fast det med lösa diskar och varje månad fungerar inte riktigt bra. 

LR Pro katalog körs backup varje avslut mot icloud drive, då finns även katalogen tillgänglig om jag behöver den på andra enheter.

De senaste veckorna har varit dubbelt dystra och tråkiga. Det är en svår tid på året och kanske skulle man göra som muminpappan och dra nått gammalt över sig. Vakna upp lagom till vår och fågelsång. 

// Jörgen

Inlagt 2017-12-04 11:44 | Läst 639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver