Testudines Bilddagbok

Blandade bilder och funderingar.

Varför tar det sådant tid att få klart bilderna? Några skärgårdsbilder från Källö-Knippla.

Det är lättare och roligare att ta bilderna, ibland tar det ganska lång tid att göra något med dom. Tankar över dom till LR, kastar som dåliga och väljer ut dom som kanske kan bli något. Göra klart dom? sedan tar det stopp.  Nya bilder tankas in i LR och samma visa igen. Det är en väl så att det är skönare och roligare att vara ute än att sitta inne vid datorn.  Bilden ovan togs för några veckor sedan och är från västsidan på Knippla. Det var en mulen dag med regn och lite solglimtar. 

Samma dag på västsidan vid ankis. (en badplats med brygga och bastu) men på kvällen och det är Hyppeln man ser vid horisonten.  Det är ändå givande och lärorikt att sitta med sina nytagna bilder. Kanske ställer jag för stora krav på mig själv att få dom alla färdiga. 

Jag har provat att ta ut färdiga bilder ur kameran som jpg. Men det känns alltid som när man lämnade in en film för framkallning och sedan fick hem den klar. Den blev för ljus och där skall skuggor lyftas. Så jag håller fast vid raw och framkalla själv. Bilden ovan är från samma tillfälle på kvällen strax innan regnet startade igen. Det man ser är en del av Knippla hamn. Den tvåmastade på vänster sida där bor min frus syster. 

Det är för det mesta soligt på denna ö och inte så värst mycket regn. 

Ha det gott. 

Postat 2022-05-24 20:20 | Läst 214 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

De tama Ekorrarna

Ekorrarna känner igen en när man kommer på besök. När den lilla plastlådan med nötter kommer fram så finns dom snart i ens närhet. Det finns en herre som dom litar mer på. Han stog med lite frön i handen och dom hoppade upp och tog för sig. Andra hoppar upp på honom och sätter sig på armen för att äta ur hans hand. Mig bet dom bara i fingret. 

Vet inte om jag skulle vilja att dom hoppade upp och satte sig på bröstet, de har ganska långa klor. 

Man kan inget annat än att gilla dom, nyfikna och snabba skuttar dom omkring. 

Nötter är nog favoritfödan. 

Dom leter även upp egen föda att äta. 

Avlutar med en blåmes i det gröna. Även dom äter ur min hand. Ibland sitter dom framför i ett träd och bara tittar, ifall man skall ta fram lite frön. 

Ha det gott. 

Postat 2022-05-23 19:58 | Läst 241 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fåglar på Källö-Knippla

Källö-Knippla är två ihopsatta öar i Göteborgs norra skärgård. De tillhör Öckerö kommun och för att ta sig dit får man åka med två bilfärjor.  Vi jag och min fru som är från ön åkte ut ett par dagar för att hjälpa hennes mor.  På den obebyggda delen av ön finns en slinga att gå. 

En familj av Ejdrar som snabbt simmade ut mot säkrare vatten. 

Ungen däremot blev kvar. 

Fisktärnor som fiskade efter fisk fanns det däremot ganska gott om. De var snabba och försvann fort bakom klipporna. 

Men till slut såg jag en som dök och kom upp med en fisk. 

En tur till närmaste klippa för att landa med fångsten. 

En kort stund i säkerhet med sin fångst, ovanför kom en mås och Fisktärnan flög snabbt iväg med måsen efter sig. Jag förlorade dom utom synhål, ganska omgående. Då de flög runt en klippa till andra sidan ön. 

Bland de karga klipporna lyser det upp. Eftermiddagen väntades regn och blåst och vid horisonten kunde jag se mörka moln närma sig snabbt. 

Högst upp står det en vippfyr. Eftermiddagen kom och med den regnet.  Vi satte oss på den glade knodden och njöt av en god måltid. 

Ha det gott. 

Postat 2022-05-12 16:26 | Läst 313 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gräsand vid Åsunden. (Musen som dog i min sko, eller av min sko. )

Under helgen som gick, var vi och öppnade stugan. Under en promenad i omgivningen tog jag denna bildserie genom grenar på en gräsand.

Gräsanden hade vänligheten att upptäcka oss och flydde upp i det blå.

Där den försvann bort mot horisonten. Jag hade satt skärpan manuellt på grund av allt ris som var i vägen. Hade hoppas på att få ett utryck som likande slutresultatet. Tycker däremot själv att jag lyckades med lite tur att få till ett par fina bilder. 

En helt annan sak inträffade när vi var borta från stugan. I de skor jag använder vid trädgårdsarbete hade en liten mus lagt sig i och dött. Vi tror den ätit av något olämpligt som vi städat ut och lagt i uterummet för transport till tippen. Min dotter tyckte det var lustigt att mina skor har den effekten. Hon tyckte att jag skulle kunna sälja dom som skadedjursbekämpning. 

Postat 2022-05-02 11:29 | Läst 290 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dags att knycka lite mat.

Hur skall man få tag i mat i dessa avlånga matskålar med galler, om man är en ekorre. 

Först får jag vänta till den där hunden har gått förbi. Man måste vara försiktig. Hundar kan vara farliga. 

Hunden är borta, en liten kringmanöver och sedan direkt till målet. 

Att äta upp och ner, hängandes i grenen bredvid med bakbenen. Fast det är inte alltid maten hamnar där den skall. 

Fast med båda framtassarna fria är det lättare att få njuta av fåglarnas fröer. 

Hejdå ses igen kanske.

Ha det gott.

Postat 2022-04-29 21:27 | Läst 287 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 62 Nästa