Blandade bilder och funderingar.

2~101@testudo// Vitsippa, Drivkraft. Fusk, Ärlighet.

En vitsippa fångad vid vår sommarstuga.

Jag har inte orkat med allt i livet den senaste månaden. Kanske beror det på att jag sover dåligt eller har svårt att komma igång. Ute har jag varit och tagit en massa bilder. Däremot att sätta mig vid datorn har varit svårare.

Kanske är det ingen mening med allt, eller så finns den där men jag kan inte få tag i den.

Vad driver människor idag. Är det bara pengar?

I verkligheten och det som händer i omgivningen verkar pengarna vara det centrala. Det talas om mänsklighet och att vara ärlig både mot sig själv och andra. Det är bara ord, de utförda handlingarna visar upp en annan verklighet.  Var finns de man kan lita på? Inte ens fotografiet är längre ärligt, (om den nu nånsin varit det). Vad driver mig? är jag ärlig mot mig själv om jag säger att pengarna inte har någon betydelse. I viss mån har de betydelse, annars skulle jag inte lämna in min lottokupong varje vecka.  Att förlåta de som blivit ertappade med att fuska eller ljuga. Behöver den min förlåtelse?  Kan man förlåta sig själv för det man gjort, erkänna det utan omsvep rakt av. Kanske beror det på vår hyllning av de som lyckas och det totala vakuum som uppstår för alla de som försöker men inte kommer ända fram.

Själv skall jag försöka en dag i taget.

Inlagt 2018-05-05 13:07 | Läst 752 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Gör som vitsippan i bilden - sträck dig mot ljuset.
Tycker man ska 'fånga dagen' och inte tro att man kan lösa världsproblemen i stort, det får andra göra..! Men sömnen är extremt viktig i längden, och lyckas man inte med återhämtningen (efter arbetet) så går man sönder till sist, säger jag av egen erfarenhet.. Men att gå ut i naturen är alltid bra även om man är rätt så trött.. Tycker också att man ska söka lite professionell hjälp via Vårdcentral om det inte går att hantera.. 'Vårdepp' har man ju hört om, det är inte så ovanligt.. kan vara nån obalans mellan serotoninet och melatoninet..
Hälsn!