Blandade bilder och funderingar.

Tulpaner.

Min dagliga träningsrunda, en promenad i snigelfart. Idag eller det var igår hamnade jag vid Bältespännarparken. Tulpaner i massor har staden planterat. 

I dessa tider med karantän i alla dess former, läste jag om att de i Japan knipsat av alla blommor. Detta på ett stort fält med tulpaner. Allt för att människor hade samlats för att beskåda de vackra tulpanerna. Vad är det för vits med att överleva om man ändå inte får leva? Jag vet men vissa saker går till överdrift. Tänker på alla som mår dåligt i själen och tar sina liv. En sak som alltid är säker, vi människor kommer alla till 100% att dö. Innan det sker så gäller det att få leva sitt liv på det sätt man själv finner gott. 

Min hyresvärd har också planterat tulpaner, men inte i samma mängd.

Ha det gott och håll avstånd. // Jörgen

Inlagt 2020-05-05 22:55 | Läst 864 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vilken vacker, färgsprakande tulpandjungel. Vi har för gästande rådjur så det får bli påsk och pingstliljor istället. Synd på tulpanerna i Japan, men om folk samlas i för stora grupper kanske det var enda möjligheten.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2020-05-06 20:16
Tack Lena, Det var nog så de tänkte i Japan. De är lite fler än oss också. Kanske skall man göra samma sak med krogarna, ta bort det som lockar. // Jörgen
Tulpaner gör sig väldigt fin just i stor mängd där man varit generös med lökarna. Och så blir det fina bilder. Och det är som du säger, ett bra uttryck är att livet är den enda sjukdomen med exakt 100 % dödlighet. Att ta vara på dagen är viktigt! Ha det gott!
Svar från skalman-63 2020-05-06 20:18
Tack Björn, En får göra så gott en kan med sina dagar. // Jörgen