Blandade bilder och funderingar.

Ekorre.

Det var kallt denna  eftermiddag i slutet av mars. Solen lyste från en nästan molnfri himmel, men vinden var mycket kall. En av Ekorrarna kom fram och tog för sig av godsakerna.  Tre av dom har jag sett, men de kan vara fler. Ungar vet jag nu att dom har fått. Jag har ännu inte sett till ungarna, men kan på honan se att hon diar dom. 

Det är ett populärt område att skåda fågel och eller bara att vandra och motionera i. De som passar på stigarna i närheten påverkar inte ekorrarna. En hund däremot märker dom genast. Ekorren stelnad då till och sätter sina händer, (framtassar) på magen.

När dom är fler blir det konkurens om godsakerna. Dom jagar varandra, det blir en vild jakt bland träden. Jag har försökt fånga denna jakt på bild, men misslyckas att få till riktigt bra bilder. Kamerans autofokus hinner oftast med, jag använder samma motivföljande ai som till fågel, verkar inte skilja så mycket. Har provat för hund men den är inte lika bra för ekorre. Det som misslyckas är att jag inte hinner med utan jag får bara en del av kropparna med och då oftast fel del. 

Jag blev kall och frös mina händer var helt iskalla. Vantarna var kvar hemma, det hade varit vårvärme de senaste dagarna. Jag gick iväg på stigen och i det sista vänder jag mig om. Där bakom trädet satt hon (om det är en hon) och kikade efter mig. Skall du gå nu? såg det ett ut som hon frågade. 

När hon såg att jag tittade kom hon fram mot mig. Det blev några bilder till mig och godsaker till henne.

Igår var jag där igen, men de bilderna är inte klara, det blir en del att rensa ut, speciellt när jag försöker fånga deras jakt och kameran tar 50 bilder i sekunden. Fast jag har sett en del fina bilder, tror jag hinner med att gå igenom dom innan jobbet idag. 

Ha det gott. 

Inlagt 2022-04-06 13:48 | Läst 804 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ekorrar kan man aldrig se sig mätt på. Så fina bilder på snyggingen.
Ing-Marie
Svar från skalman-63 2022-04-07 11:30
Tack Ing-Marie, Visst är dom vackra och uttrycksfulla.
Väldigt fina ekorrbilder och jag ser fram emot din nästa visning om du har lyckats fånga dem i rörelse. Det är svårt och jag har aldrig fått till det särskilt bra. Det är inte alls som att fota fåglar. Dina ekorrar håller också till i helt rätt miljö så du får fina skogsfärger i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2022-04-07 11:32
Tack Lena, Det finns en serie bilder som blev ganska bra. Skall se om jag kan få dem klart inom någon dag.