Blandade bilder och funderingar.

Kattuggla

Högt upp och svår att upptäcka sitter kattugglan. Fast om det står flera andra i skogen och tittar rakt upp, kan man upptäcka den även med otränade ögon.  den var ganska slö och sneglade trött på de som stirrade upp bland träden. 

Inte så långt från den första kattugglan satt den andra. 

På med telekonverter 2ggr på mitt 300 mm  (för er med andra format blir det 1200mm) för att få några närbilder. Mycket grenar ivägen var det. Manuell fokus fungerade bäst och var inte så svårt. Stängde av stabiliseringen för att kolla hur det skulle vara utan. Inte alls bra, tur att det finns bra teknik. 

Stannade inte så länge, den får vara ifred. Någon dag senare möttes jag av att den ena av ugglorna var död. Det fanns spår på marken av plockade fjädrar. Troligen har den blivit ett byte för en större fågel.  En del av livet, men lika sorgligt ändå. Jag intallar mig att så länge den inte blivit dödad av en människa eller människors handlingar är det ok. 

Ha det gott.

Inlagt 2022-04-09 12:25 | Läst 594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder, det var en fin hylla den hade hittat. Jag var ute och letade kattuggla igår, skulle även finnas två ungar, men såg inget. Det är många träd i skogen
Svar från skalman-63 2022-04-10 10:10
Tack Peter. Det är det,
Jättefina bilder på kattugglan! Och hålet är som gjort för en uggla......Hälsningar/ Björn
Svar från skalman-63 2022-04-10 10:11
Tack Björn.
Mycket fina närbilder på kattugglan och den är oerhört väl kamouflerad mot trädstammen.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2022-04-10 12:12
Tack Lena. Man förstår varför dom är svåra att upptäcka.