Blandade bilder och funderingar.

Djur i fångenskap. Pingviner i en stadspark.

I en tid med möjligheter att visa djur i deras naturliga miljö, utan att spärra in dom i burar. Är det då försvarbart att ha djur i inhägnader för uppvisning.  Jag har svårt att se dessa djur som lever i en bur. Fast när jag var liten så uppskattade jag de besök vi alltid gjorde på Borås djurpark. Men samtidigt var det mer fascinerande att se dom på tv med Arne Weise. 

Men Pingviner i Göteborg i en park. Nu har dom lite mer utrymme än vad dom hade från början.  Om jag nu inte gillar att se djur i bur, varför är jag då här och tar bilder på dom?

När genom jag lånade en elcykel så cyklade jag genom Slottskogen. För att få ett så bra test av cykeln så hade jag kameran med mig. 

Hoppas att dom gillar att vara där dom är. 

// Jörgen

Inlagt 2017-11-01 16:19 | Läst 1038 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kombinationen elcykel + kamera gifter sig fint. Pingvinerna ser ut som pingviner i Göteborg också.
Svar från skalman-63 2017-11-01 18:06
Det får nog bli en cykel med lite hjälp av en motor. Känns som en bra kombo och man kan komma hem utan att vara helt slut. // Jörgen
Lite synd att ha vilda djur i fångenskap, men de här verkar ha en bra miljö att leva i.
Ser ut som det är Sydafrikanska pingviner, kallt vatten gillar de och värme verkar de klara bra eftersom de lever och bo på vissa stränder i Sydafrika. Där är de inte inhägnade utan "uthägnade" för att inte gå in i villaträdgårdarna och in i husen som de gjorde förut.