Blandade bilder och funderingar.

Drakflygning vid röda sten.

En rödmålad sten finns strax innan Ävlsborgsbron. Den stackars stenen har målats om så många gånger, men det sägs att den är naturligt röd. Vem vet, massor av teorier finns om dens existens. Den har däremot fått dela sitt namn med området under bron och det gamla pannhuset som numera inhyser Röda stens konsthall. 

Blåser gör det nästan alltid dagtid. Så det är ett perfekt område för drakflygning. 

Det gamla varsområdet Eriksberg är för länge sedan bara ett minne. Bockkranen är det enda beviset som finns kvar att här har det tillverkats fartyg. Ångaren Bohuslän är även den ett minne från en annan tidsålder. 

Ångbåtsbryggan vid klippan och sjömagasinet där kan man sitta på och njuta av solen och gamla träbåtar. 

Göteborgs hamn, Skandiahamnen ligger  på Hisingen vid  Nya Älvsborgs fästning. Det är dom blåa kranarna vid horisonten. Under bron ses betongstatyer utan huvud som ingår i en utställning.

Skränande måsar hör till när man är vid havet. 

Ha det gott. 

Inlagt 2022-04-28 10:01 | Läst 909 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tredje bilden högg tag lite extra! Först så där i största allmänhet, kranen, området och båten. Men så kände jag igen båten!

Kanske 1946 åkte jag med den. Hade bott över hos en faster i Göteborg och skulle till Rågårdsvik där mamma väntade i sommarhyrd bostad. Lokalbefolkningen brukade flytta ner till källaren som låg ovan jord och var inredd för ändamålet och hyra ut bostaden till sommargäster.

Fasters make lyfte över mig till båten precis innan den lade ut. Minns att jag höll på att bli sjuk, var nog lite förvirrad under den resan, och fick krypa till kojs då jag kom fram. Fick sockerdricka till andra barns avundsjuka, mamma förklarade att jag behövde vätska och att det inte var kul alls att vara sjuk.

På den tiden var Rågårdsvik jättefint. Cirkelrund hamn med sjöbodar runt om. Jag har inte klarat av att återvända dit sen dom förstörde det mesta genom att fylla ut hamnen och asfaltera för att få vändplats för bussen.
Svar från skalman-63 2022-04-29 19:51
Tack Måns för ditt fina sommarminne. Min fru Ulrika som är uppvuxen på en ö i norra skärgården, har berättat att dom brukade åka med den båten in till Göteborg för att handla. Den låg kvar ett par timmar så dom kunde lägga av det dom handlade på båten. // Jörgen
Härligt motiv med draken så där! Det är inte bara ute på en åker man kan flyga drake.. Gillar också motiven från Göteborg, de är inte så vanliga..
Hälsn!
Svar från skalman-63 2022-04-29 19:53
Tack Jan. Det är fint där vid röda sten. Gillar man porter så kan det rekommenderas ett besök dit. // Jörgen
Hej Jörgen! Fina bilder från ett väldigt trevligt område. Jag tar gärna en fototur vid Älvsborgsbron när jag är i Göteborg, vilket är förhållandevis ofta för en Västeråsare (pga av min fru är uppvuxen i Majorna :) Hälsningar Mats
Svar från skalman-63 2022-04-29 19:59
Tack Mats. Man kan gå utmed stranden på gångvägen ända ut till Saltholmen. Fast det numera finns ett avspärrat militärt område som man är tvungen att ta sig förbi. Där ligger även Oscars II fort. Det är inte öppet för allmänheten hela tiden. // Jörgen