Frusna ögonblick av ljus.

Focus stacking och Fotosidan live.

Jag såg Fotosidan live i fredags, ett mycket trevligt initiativ. Visst vissa tekniska problem men allt löstes av de inblandade. Hoppas att det inte var en engångsföreteelse utan att vi får se mer av detta. Självklart såg jag alla inslag men blev mest imponerad av Olympus. Ja jag har själv en Em1 mk2, men kanske börjat snegla på andra märken. Något jag själv inte använt är focus stacking. Blev inspirerad och tänkte nog skall jag testa. 

Satte ihop bilderna i photoshop eftersom den linsen jag använde 17 F1,2 inte stöder stacking utan bara bracking. Kanske blir bättre att göra det själv. 

// Jörgen 

Inlagt 2020-05-10 20:00 | Läst 302 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Wow, vilken bild! Rhododendron brukar jag aldrig få till bilder på som jag är nöjd med. Tjusigt!
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2020-05-10 20:37
Tack Lena. Tänk vad man kan lära sig, jag trodde att man var tvungen att använda stativ. Men om man tar ca sex bilder klarar man det handhållet. // Jörgen
Väldigt mustigt och snyggt..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från skalman-63 2020-05-12 20:39
Tack Gunte, // Jörgen