Blandade bilder och funderingar.

Följ med en Ekorre på en snabb åktur i skogen.

När Ekorren rör sig står tiden stilla. Jag har försökt fånga ekorrarna när dom jagar varandra, det har jag inte lyckats med. Jag har försökt fånga en ekorre hoppa mellan grenarna, det har jag inte lyckats med. Jag har däremot lyckats med att fånga en ekorre när den jagar en annan utmed marken. Jag kom på att om jag försöker ta bilderna framifrån istället för från sidan, då blev det lättare. Inte lätt för det gäller att räkna ut varifrån dom kommer. Om dom kommer. 

Här kommer en bildserie där en ekorre jagar en annan ekorre. Den första ser man inte, men det gav mig tid till att följa nummer två. 

Här blir det intressant och en anledning till att det är bra med många bilder per sekund. 

För att skydda ögat, så blinkar ekorren med ögat som kommer nära grenen. Säkert en reflex men ändå. 

Här är det nära grenen, Ekorren är mm ifrån den. 

Av de sista sex bilderna har jag bara tagit bort 3 då de i inte skilde sig så från dom andra. Tiden det tog att passera grenen är då 9/50 delar av en sekund. 

I skogen i jakt på nötter har tid mindre än sekunder stor betydelse och bilderna jag tagit har samma sekund registrerat i lr. 

Ha det gott

Inlagt 2022-04-07 14:02 | Läst 794 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka actionbilder och det går verkligen undan. Tredje mitt i sprången är ju härlig. Hur ska man lista ut var de kommer att komma springande? Ska man lägga ut godsaker till dem? Väldigt mysiga bilder.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2022-04-08 09:56
Tack Lena. Jag lägger lite godsaker till dem nära mig själv. Det får dom att komma fram. När dom jagar varandra har det däremot en liten betydelse. Man hör var dom är och hoppas man gissar rätt.