Blandade bilder och funderingar.

Gräsand vid Åsunden. (Musen som dog i min sko, eller av min sko. )

Under helgen som gick, var vi och öppnade stugan. Under en promenad i omgivningen tog jag denna bildserie genom grenar på en gräsand.

Gräsanden hade vänligheten att upptäcka oss och flydde upp i det blå.

Där den försvann bort mot horisonten. Jag hade satt skärpan manuellt på grund av allt ris som var i vägen. Hade hoppas på att få ett utryck som likande slutresultatet. Tycker däremot själv att jag lyckades med lite tur att få till ett par fina bilder. 

En helt annan sak inträffade när vi var borta från stugan. I de skor jag använder vid trädgårdsarbete hade en liten mus lagt sig i och dött. Vi tror den ätit av något olämpligt som vi städat ut och lagt i uterummet för transport till tippen. Min dotter tyckte det var lustigt att mina skor har den effekten. Hon tyckte att jag skulle kunna sälja dom som skadedjursbekämpning. 

Inlagt 2022-05-02 11:29 | Läst 1358 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Musen kanske kände sej trygg i skon under sina sista andetag. Lagom för en mus, men hade den varit frisk hade den nog krupit ner i tån och lagt sej.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2022-05-02 22:01
Där den nu låg såg jag den tydligt och behövde inte sätta foten på den. Den såg fridfull ut, så den led nog inte när den dog. // Jörgen