Frusna ögonblick av ljus.

Hästar på sommarbete.

En tur till Torpa stenhus och dess omgivningar. Hästar på sommarbete i en hage blev intresserade av oss. Ja tackade för det och fick lite fina bilder på en springande häst. 

Kompisen var inte alls lika intresserad, kanske berodde det på skyddet den har så den ser lite sämre. 

När den kom närmare stannade hästen och bara glodde på oss. Kanske trodde hen vi var några andra. 

Runt det gamla slottet finns är det fina omgivningar. Själva slottet brukar visas och det finns lite butiker. Men nu är allt stängt. Omgivningarna med jordbruk och hagar är åndå värt ett besök. Fast vi gick lite längre från slottet och hamnade bland slaktavfall. Får man verkligen slänga eller gräva ned det i skogen? Såg ut som vilda djur hade varit där och försett sig. Även grävt upp en del. 

Ha det gott. 

Jörgen. 

Inlagt 2020-06-09 21:21 | Läst 227 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka fina bilder! Och härligt med häst i rörelse! Otroligt lång man, kan inte det bli varmt i sommar! Hälsningar/ Björn
Svar från skalman-63 2020-06-10 05:28
Tack Björn. Fast synd o klippa ner manen. Den kan skydda mot flugor och smått som brukar störa hästar. Jörgen.
Tredje och fjärde bilden på hästen är fantastiskt läckra. Vilken man och pannlugg den har, dessutom väldigt fina färger. Lite synd att den har en grön grimma. Jag vet flera jägare som lämnar ben och inälvor i skogen från djur som skjutits vid jakt, men inte så att folk som promenerar runt kan stöta på det. Vilda djur tenderar att äta av det ja....Slaktavfall från ett slakteri får dock inte dumpas i skogen eller grävas ner.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2020-06-10 05:40
Tack Lena. Det är lite synd att grimman är kvar. Har för mig att man brukar ta av den för att inte hästen skall fastna.Kan vara från vilda djur en del låg i en nätpåse och såg helt färskt ut. Jörgen.