Testudines.se

Frusna ögonblick av ljus.

Försök till att komma nära okända i gatumiljö 18 maj 2017

stenpiren 18 maj

En strålande sommardag och ledig. Kamera med 12-40 (24-80) i ett försök att våga mig riktigt nära personer och ta fantastiska bilder. Ställde objektivet på 12 mm och testade. De första försöken blev inget vidare. Men jag skulle inte ge mig. Stenpiren när folk går av älvsnabben dom är inte uppmärksamma. 

Gick bättre, men de hade så bråttom vidare. Längst ut på stenpriren står en ensam kvinna. Jag ställer mig bredvid henne och tar en bild. Hon vände sig sedan om får att gå, då inleder jag ett samtal med henne. Därefter berättade hon hur hennes dag brukar gestalta sig. stenpiren 18 maj

Samtidigt som hon berättade och jag svarade, tog jag några bilder till på henne. Hon bor på ett hem med andra äldre personer och berättade att de flesta dagar sitter dom i ett gemensamt rum och ser på tv. Därför brukade hon gå ner till stenpiren för att få sig lite verklighet. stenpiren 18 maj

Denna bild tog jag när hon skulle gå. Ojdå tack för den sa hon, kanske ses vi här imorgon och så gick hon.

Postat 2017-05-19 11:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Koltrast med rosa himmel 5 Maj 2017

Koltrast med himmel av rosa körsbärsblommor

På min egen gård finns det en hel del blommande körsbärsträd. Efter ett tag blir man van vid dom och lägger inte märke till att de finns. Man går bara förbi och tänker inte mer på det. Men av en händelse lyfte jag blicken och tittade upp under trädet. Där satt en en Koltrast, den svarta fågel gav en fin kontrast mot det mjuka rosa vita. För att inte ögonblicket skulle vara förbi blev det att snabbt ta en bild. 

Gråtrut  unge

Väl nera på stan satte jag mig på en bänk vid Rosenlundsbron mitt emot Viktorioparken. Solen sken och det var varmt, en av de första dagarna i Maj. Måsar är alltid nyfikna och undrar om man har något att bjuda på.  Ta en bild på mig och så poserade den unga Gråtruten framför mig.

fiskmås

Fiskmåsen ville inte vara sämre och ställde upp sig framför mig. Det blåste till, just när jag tog bilden och man kan se hur fiskmåsen böjer sig mot vinden. 

Vit duva

En duva följer händelserna och väljer att ligga kvar i solen och njuta. 

Postat 2017-05-17 11:38 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Hunden och Människan 5 Maj 2017

hund drar man på inlines

Satt på femmans spårvagn som lämnade korsvägen mot Liseberg. Sittandes med kameran i knät och tittade igenom bilder. I min ögonvrå såg jag då en man på inlines komma åkandes. Tittade närmare och såg hunden som drog honom. Kameran var redan uppe och några bilder genom det smutsiga spårvagnsfönstret blev det. 

hund drar man på inlines

Spårvagn stannade vid Liseberg och de båda försvann ur mitt synfält. Tittade igenom de nytagna bilderna och såg att bägge två hade en riktigt bra stund tillsammans.

hund drar man på inlines

Om man skulle göra det själv med sin hund skulle jag rekommendera att man använda sele på hunden. 

Postat 2017-05-16 13:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Polis på cykel 3 Maj 2017

cykelpolisAtt få se en polis idag utan bil är ganska ovanligt om det inte är en fotbollsmatch eller annat evenemang på gång. Därför är det extra roligt att se dessa cykelpoliser som kommer fram nu på våren. Här i stan har man oftast sett en cykelpolis vid Ullevi, där han kontrollerar att cyklister sköter sig. cykelpolis

Dessa tre cykel ridande poliser tog sig tid att prata med de flesta som kom i deras väg. Kändes tryggt att se dom. En undran är om det inte blir lite varmt med alla kläder dom har på sig.  Om dom måste ingripa och lämna sin cykel, hur förhindrar dom att ingen tar cykeln? 

cykelpolis

cykelpolis

Postat 2017-05-16 10:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bokläsare 7 maj 2017

En tur ner till Lilla bommen, för att stilla min nyfikenhet och komma ut lite. Solen sken och det var ganska varmt. Jag satte mig ner och studerade min omgivning. På flera ställen satt det människor ensamma och läste.

bok läsare

Bok Läsare

Postat 2017-05-15 15:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 38 39