Frusna ögonblick av ljus.

Lagerhantering i ON1 2020

Om ni inte tidigare provat ON1 så är det dags att göra det nu. Allt i ett program filerna där du vill ha dom. Det du gör med bilderna lagras i samma mapp som bilderna. Ingen katalog att underhålla. Man köper programmet och sedan har du det för alltid och uppdateringar ingår tills nästa årsversion kommer. 

// Jörgen

Inlagt 2019-09-28 22:33 | Läst 637 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
ON1 raw är verkligen bra redan i betan. Jag har ännu inte haft någon krasch trots jag redigerat en hel del bilder.
Jag har 3 taw program. Capture One 12, LR/PS och On1 raw.
Skall släppa åtminstone ett av programmen innan årsskiftet. Förmodligen blir det att jag inte uppgraderar Capture One. Ett progam jag hanterar ganska bra. Jag gillar resultatet från C! men kommer aldrig riktigt överens med arbetsflödet. Det är det program som det går långsammast för mig att redigera en bild.
Har redan köpt uppgraderingen samt plusmedlemskap som jag nu haft i några år.
On1 producerar hela tiden bra utbildningsmaterial. Inte bara för den egna programvaran utan också mer generella områden som bröllopsfoto, porträttfoto, landskapsfoto, svartvit konvertering mm.
De har oftast suveränt duktiga fotografer som håller kurserna.
Dessutom får man varje månad nya stilar man kan ladda ner. Kurserna håller minst samma klass som moderskeppets.
Svar från skalman-63 2019-09-29 10:14
Har inte testat capture one, tycker deras priser är väl högt. // Jörgen
Jag har version 2018.5. Och jag är kluven till programmet. Det finns mycket positivt att säga om det. Men tyvärr kraschar det lite för ofta hos mig. Och sen finns det alltför låååångsamma moment. Men jag utgår ifrån, iaf hoppas, att 2020 blivit bättre även där. Vi får väl se när 2020 kommer ut i skarp version, just nu är det beta. Men det känns tyvärr som att de hastar fram för snabbt med allt så att stabilitet och finjustering blir lidande. Jag överväger faktiskt nåt annat program.
Svar från skalman-63 2019-09-29 10:07
Har 2019 och inga krascher och testar betan av 2020. Det flyter på bättre i 2020. // Jörgen.
Flash Gordon 2019-09-29 11:13
Jag var med på resan med LR från beta till mer mogen produkt i version 4 eller 5.Det var också mycket där en ny version segade eller funktioner kraschade.
NU har ON1 gjort resan på kortare tid.
ON1 2019 har fungerat riktigt bra. Mycket bättre än version 2018.

Den nya beta versionen är betydligt snabbare och och många verktyg fungerar mycket bättre. Trots nu kört ganska många bilder inom. har jag inte haft någon krash. Det verkar som ON1 nått fram till en viss mognad och stabilitet. Precis som med LR tar den processen några år.