Blandade bilder och funderingar.

Lassalycka, i skidspåret på sommaren. 18 augusti 2017

I skogen ovanför Ulricehamn ligger Lassalyckan. Ett friluftsområde med många möjligheter. Jag var där med dottern. Hon försvann ut i skogen med karta och kompass. Jag gick en promenad i skidspåret. Där hittade jag den här växten. Den är mellan 120-140 cm hög och har röda rötter. 

     

Skogen här är annorlunda mera mörk och lite som man väntar sig att se ett troll sitta på en stubbe. Jag gillat skogen man vet aldrig vad man skall träffa på. När jag stod där med kameran kom en liten gumma på ett par hundra år (lite överdrivet, men hon såg väldigt gammal ut). Gumman var pigg och allert men såg mig i ögonen med en bister min. När jag sedan såg vad som fanns i hennes välfyllda platspåse. Den var full med kantareller, förstod jag varför hon inte gillade att jag såg henne. 

      

En bagge av någon sort. Den satt bara där, som den sov på gula blommor.       

Det fanns flera små dammar, som man gjort för att få vatten till att göra snö. Det är vad jag tror. 

Det är tur att dom hörs, annars hade jag missat dessa gäss eller tranor.  Själv håller jag mig på jorden och går min egen väg genom naturen. När jag nu skriver det här är jag tillbaks i Göteborg. Vi skulle ut till Säve idag och flyga iväg i ett litet enmotorigt plan. Det blev tyvärr inställt. För låga moln fick min fru till besked. Det var hon som skulle flyga planet. Inget jag förstår mig på, jag håller mig till vägarna. 

      

Ha det gott, // Jörgen

Inlagt 2017-08-27 12:05 | Läst 910 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var fina promenadbilder, uppskattar dem.
Svar från skalman-63 2017-08-27 17:38
Tack! Stefan. // Jörgen