Frusna ögonblick av ljus.

Sista bilderna på ungarna i boet. 25 juni 2017

Koltrast med ungar

Jag kände på mig att snart skulle ungarna ut och pröva sina vingar. Det blåste rejält denna söndag i juni. Jag trodde nog att dom inte skulle ta steget ut idag. Några bilder på dom tog jag för säkerhets skull. 

Koltrast med ungar

Koltrast med ungar

Det blev eftermiddag, nästan kväll. Jag hörde ett fasligt liv på Koltrasten som flög i cirklar över vår Hund Teja. Hon stor där med svansen glatt viftande.  Ett skarpt kommando till henne och hon kom springande upp till mig. Tack och lov hade hon ingen unge i gapet. 

Koltrast med ungar

Hundarna fick hållas inne ett tag. Jag gick ner för att se om någon unge var skadad. Boet var tomt så när som på en unge. Jag tittade ut i skogen upp i en ek och där satt hanen och kallade jag såg då en unge komma flygande till honom och han gav sig sedan av till en annan gren. Gick runt och tittade och under en vinbärsbuske satt en fågelunge och tryckte. 

Koltrast med ungar

Jag beslöt att lämna dom ifred. Senare på kvällen gick jag ner och då var boet helt tomt och inga ungar sågs till. Jag har sett båda föräldrarna leta mat och flyga uppe bland träden. Jag intalar mig att alla klarade sig. 

Koltrast med ungar

Det var för mig ett nöje att få ta del av denna familjs start på livet. Jag hoppas dom kommer tillbaks och glädjes oss i många år. Att se livet realistiskt och för vad det är kan vara tungt. Att få vara lite blåögd och tro på de goda stunder som dyker upp gör livet lite lättare att leva. /Jörgen

Inlagt 2017-06-27 10:25 | Läst 684 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin och spännande upplevelse förstår jag som också följt små fågelungar alldeles nyss ! Att allt bara fungerar ???
/ Kicki
Svar från Ernst WK Jörgen 2017-06-27 12:44
Tack Kicki.
Ja, det är spännande och väldigt engagerande att följa enskilda häckningar i trädgården. Förväl det gick bra allt hos dig, det känns bra. Hemma hämtade koltrasthonan min fru en gång så hon kunde skrämma iväg en katt. Den enda förlusten jag sett här är en rödstjärtunge som flugit in i rutan, trots kattprofilen som satts upp i fönstret.
Svar från Ernst WK Jörgen 2017-06-27 12:56
Det måste vara en fin upplevelse att bli hämtad av en koltrast. Då har dom förstått att vi vill dom väl. Vi har också problem med att fåglar flyger in i fönster. Hittar alltid någon stackare död, när vi inte varit i stugan på ett tag. / Jörgen
Klart att man ska få tro att alla klarade sej och glädjas till fullo åt att ha fått följa en familj på så nära håll. Det ser verkligen jättetrångt ut på andra bilden och man kan förstå att de längtade ut. Tack för att vi alla fick ta del av den här fina följetången.
HÄlsningar Lena
Svar från Ernst WK Jörgen 2017-06-27 12:52
Tack själv Lena. Det är bara mina mörka realistiska tankar som kommer över mig. / Jörgen
Fina bilder och bra tankar! Jisses, att det hela redan är över nu.. Vad hände..?
Hälsn!
Svar från Ernst WK Jörgen 2017-06-27 12:48
Tack Jan. /Jörgen
Tack Jörgen Fina bilder på fågelungarna Det är intressant att följa hur fort fågelungar växer Se Björktrast på video http://www.fotosidan.se/blogs/natur/bjorktrast-2.htm Ha en bra kväll // Gert