Blandade bilder och funderingar.

Sommarplåga i hästhagen.

En sommarplåga är alla mygg och andra små insekter som gärna biter och sticker oss alla andra djur. Väl skyddad kommer en häst springande mot oss. 

Typiskt att skyddet lossnar när jag skall bi förevigad på bild. Fast kommer du mitt i maten får du skylla dig själv, lille fotograf. 

Vadå skulle skydda sitta över munnen? Denna är för att hålla de små elaka flugorna borta från mina ögon. 

Gräs är alltid gott. och visst ser jag ut som Jolly Jumper. 

Hejdå, går du nu mot den nedgående solen, lille fotograf. 

Ha det gott, 

Jörgen. 

Inlagt 2020-06-24 21:01 | Läst 1207 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag brukar inte gilla att fota hästar som har en massa "kläder" och annat på sej men det här var ju roliga bilder. Dessutom går insekterna hårt åt hästarna så jag förstår varför de har skydden. Bilden på Jolly Jumper är ju hur mysig som helst, men även hästen som har hela huvudet skyddat.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2020-06-25 09:42
Tack Lena. Kanske skulle man själv dra på sig nått skydd för insekterna. // Jörgen
Kul bilder på hästarna. Vi har en nordsvensk brukshäst som lyckligtvis inte besväras så mycket av flugor och bromsar om vi sprayar honom med flugmedel. Men det finns andra hästar i stallet som har lika mycket täcken och huvor på sig som de du visar. I vissa fall kan skydden också vara för solen, det finns hästar som får problem med huden vid stark sol.
//Anders
Svar från skalman-63 2020-06-25 09:48
Tack Anders. De nordsvenska har inte de kraftigare behåring. Solen har jag inte tänkt på men som vi kan väl även de bli påverkade av stark sol. // Jörgen